Strenge opvoeding maakt kinderen oneerlijk

Foto: Elizabeth Albert, Flickr

Met strenge straffen krijg je geen goed opgevoede kinderen. Dat maakt een nieuw onderzoek van McGill University duidelijk. Kinderen van twee scholen in dezelfde buurt in West Afrika werden getest op hun vaardigheid in liegen. De beste leugenaars vonden de onderzoekers op de school met het strengste strafregime. Jonge kinderen van die school konden net zo goed liegen als veel oudere kinderen op de andere school.

Op de strenge school werden lijfstraffen toegepast en werden kinderen zelfs voor het vergeten van een pen flink aangepakt. Liegen werd daarom voor de kinderen een “overlevingsstrategie”, aldus de onderzoekers. In feite kregen ze training om goede leugenaars te worden.

“Onze studie kan dienen als een waarschuwing voor ouders die soms zeer streng straffen als ze ontdekken dat hun kind liegt. Het is duidelijk dat het geven van lijfstraf de neiging van kinderen om te liegen niet vermindert maar zelfs hun leugenvaardigheid vergroot.”

Bron: medicalxpress.com

Lees ook

 

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020