Strip je vrienden van hun kleding in naam der duurzaamheid

De naakte waarheid over de kleren die in veel winkels hangt is beschamend. Kleren worden gemaakt van milieuvervuilende stoffen onder vaak mensonterende omstandigheden. Maar veel mensen weten dat niet. Rankabrand heeft een originele manier verzonnen om mensen, en vooral jongeren, bewust te maken van deze realiteit. Met de facebookgame The Naked Truth kan iedereen nu zijn of haar vrienden uitdagen in een test: wie weet het meest over duurzame merken? De verliezers komen letterlijk (op virtuele wijze dan) in hun hemd te staan. 
(Advertentie)
Goed voor je huid én je portemonnee: natuurcosmetica van Nonique.
De Naked Truth Game is te vinden op de homepage van www.rankabrand.nl en is te spelen via Facebook. Het spel geeft inzicht in de impact van populaire merken op milieu, klimaat en arbeidsomstandigheden. Een gemist antwoord kost een kledingstuk. De uitdaging is om je vrienden zo snel mogelijk in hun hemd te zetten. Ondertussen steek je veel op over duurzaamheid. Deze kennis kan worden meegenomen bij de volgende aankoop van een populair merk.
Oprichter Niels Oskam vindt het belangrijk om juist jongeren te bereiken. “Zij zijn de consumenten van morgen. Ze onderkennen het belang van duurzaamheid, maar weten niet altijd hoe het met hun merk is gesteld. Met deze game bereiken we de jonge doelgroep op een speelse manier. En onze mobiele app maakt een snelle check van je volgende aankoop mogelijk tijdens het shoppen.”
Bron: Rankabrand
Lees ook
Gevaarlijke gifstoffen in de kleding van bekende modemerken zoals Levi’s en Zara
Hervulbare waterflesjes zijn groene hebbedingen
6 dingen die jij kunt doen om je energierekening laag te houden
Zo verdien je met duurzame energie

Over de schrijver

1 reactie op “Strip je vrienden van hun kleding in naam der duurzaamheid”

Reacties zijn uitgeschakeld.