Studenten ontwikkelen een eetbaar waterflesje

Is deze waterballon de waterfles van de toekomst? Bron: Fastcompany
Is deze waterballon de waterfles van de toekomst? Bron: Fastcompany

Drie Britse design studenten hebben een waterflesje ontwikkeld die je kunt opeten. De Ooho houdt water vast met een membraam dat volledig biologisch afbreekbaar is. Het is namelijk gemaakt van bruine algen en calcium carbonaat. Het resultaat is een soort doorzichtige waterballon. De studenten willen op deze manier iets doen tegen het enorme overschot aan plastic in de wereld.

Plastic waterflesjes zijn op dit moment ontzettend populair. En ook al gebruiken mensen deze over het algemeen meerdere keren, ze zorgen toch voor een grote hoeveelheid plastic afval. De Ooho daarentegen kan je opeten, of weggooien en laten verteren wanneer hij leeg is. In beide gevallen levert dit dus geen extra afval op.

Hoe werkt het?

Aangezien het membraan biologisch afbreekbaar is, zou je de hele ballon zo in je mond kunnen stoppen en eten als een bon-bon. Maar dit is niet altijd even hygiënisch, als de ballon lange tijd ergens heeft gelegen. Een beter oplossing is dan ook zachtjes door het membraan heen bijten, en dan proberen om het water ook daadwerkelijk in je mond te krijgen. Volgens een test van Fastcompany is de kans echter groot, dat een groot deel van het water alle kanten op spuit.

De Ooho heeft de Lexus Design Award gewonnen en zal te zien zijn tijdens de Milan Design Week. Ook al is het zeker een interessant idee, het ontwerp is nog lang niet klaar voor de supermarkt. Toch wordt er al veel gedaan op het gebied van eetbare verpakkingen. Het Amerikaanse Whole foods verkoopt al producten zoals yoghurt, ijs en zelfs groenten in een eetbaar membraan.

Lees ook
Briljant: plastic tasjes worden gehaakt tot kunstzinnige gebruiksvoorwerpen
[adrotate group=”2″]
Vijf basisprincipes om bergen afval te voorkomen

4 reacties op “Studenten ontwikkelen een eetbaar waterflesje”

  1. Goed idee afbreekbare flesjes, maar eerst de de niet-afbreekbare zien op te ruimen, want afbreekbar flesjes zal misschien meer mensen het idee geven dat plastic flesjes kunnen worden weggegooid in natuur, ipv in afval bak

  2. Ik denk aan een tuitje, rietje, afbreekbaar, waarmee je het water eruit kunt zuigen, echt geniaal, die ooho! Ander idee is een houder ontwikkelen, zoals er voor kinderen een pakjes houder bestaat. Daar leg je ooho in. Houder is eindeloos opnieuw te gebruiken. Succes! 🙂

Reacties zijn uitgeschakeld.