Studenten tegen jongeren in Malawi: “Krijg de kleren”

Kleding die niet meer wordt gedragen door studenten kan eenvoudig een tweede leven krijgen bij iemand anders. Humana en We Love Students organiseren daarom een kledingactie in maar liefst 11 steden. Met de campagne ‘Help ons hen helpen’ willen de organisatoren zowel kleding inzamelen voor jongeren op een vakschool in Malawi, als medestudenten aansporen om verantwoordelijkheid te nemen voor een schonere en eerlijkere wereld.

Van Amsterdam tot Zwolle gaan studenten van 21 tot en met 27 november uit de kleren voor Humana. Joseandro Chiquito, oprichter van We Love Students, denkt heel veel gebruikte kleding en schoenen binnen te halen vanwege de wisselende seizoenen en het koopgedrag van studenten. Hoe modegevoeliger de student, hoe meer kleding voor Malawi.

Aandacht voor hergebruik

De kledingactie is onderdeel van de Europese Week van de Afvalvermindering, een initiatief van het Life+ programma van de Europese Commissie. In 20 verschillende Europese landen vindt de week plaats en Nederland doet dit jaar voor het eerst mee. In deze week wordt via verschillende activiteiten en acties door het hele land aandacht gevraagd voor afvalvermindering.

Jij kan het ook: Duurzaam winkelen

Lees ook:

Hergebruikte haute-couture wordt nieuwe mode

De 9 beste eco-spijkerbroekmerken

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020