Subsidie op verwarmen van woning

Foto: Energie-U
Foto: Energie-U
Op iedere informatieavond over energiebesparing, zonnepanelen of zonneboilers komt de vraag: ‘Is er nog subsidie?’ terug, vertelt Rianne Bakker projectleider EnergieAmbassadeurs (www.energieambassadeursutrecht.nl). Helaas is de overheid niet meer zo scheutig met subsidie. Het hoeft ook niet meer want zonnepanelen, vloerisolatie en spouwmuurisolatie verdienen zichzelf vaak al binnen 5 jaar terug!
Maar voor iedereen die dol is op subsidie is er nu goed nieuws: de subsidie pot is weer vol.
Dit keer heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een subsidieregeling in het leven geroepen die zich richt op het verwarmen van een woning met duurzame warmte. Hierbij denk je dus niet meer aan een CV-ketel gestookt op aardgas, maar de woning wordt verwarmd door middel van een warmtepomp, een pelletkachel of door een zonneboiler. En het verwarmen van een woning op duurzame wijze vereist wel een systeem met lage temperatuursverwarming. En dat is wel iets anders dan dat de meeste mensen in Utrecht nu hebben.
Ben je geïnteresseerd in deze nieuwe technieken en subsidiemogelijkheden? Op de volgende informatieavonden krijg je uitleg, tips en trucs en komen ervaringen van bewoners aan bod. En er is natuurlijk koffie en thee!
Maandag 15 febuari 2016: Informatieavond over Zonneboilers en de ISDE- en/of Gemeentelijke subsidie
Maandag 29 februari 2016: Informatieavond over Warmtepompen en de ISDE subsidie
Maandag 7 maart 2016: Informatieavond over Pelletkachels en -ketels en de ISDE subsidie
De avonden worden door bewonersvereniging Energie U, de gemeente Utrecht en EnergieAmbassadeurs georganiseerd in Paviljoen pOp Westplein 1001 (www.paviljoenpop.nl) inloop 19:15 en start 19:30. Aangezien er maar een beperkt aantal plaatsen zijn moet je je opgeven bij: [email protected]
Rianne Bakker-Mansvelder is energie-ambassadeur voor Energie-U.

Over de schrijver