Nog veel subsidie beschikbaar voor zakelijke zonne-energie projecten

Zonnepanelen Op School. Foto: Blackrock Solar, Flickr
Zonnepanelen Op School. Foto: Blackrock Solar, Flickr
Tot 18 december 2014 zijn er nog volop kansen voor bedrijven en non-profitinstellingen om een aanvraag in te dienen voor de Stimuleringsregeling Duurzame Energie (SDE+). Dat meldt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Er is nog ruim drie miljard beschikbaar om projecten te ondersteunen. Ook zonne-energieprojecten maken een grote kans. Voor 2015 daarentegen wordt de kans op succes met de SDE+ subsidie zonne-energie lager geschat, doordat de regeling nieuwe categorieën gaat krijgen.

Budget SDE+ subsidie zonne-energie verhoogd

In 2013 claimde de zonne-energiesector 121 miljoen euro van het SDE+ budget, goed voor 133 MW aan zonnestroom. Met een verhoging van het budget en minder aanvragen in de beginfase van de SDE+ 2014 zijn de kansen voor zonne-energie in de SDE+ in 2014 goed.

“Voor bedrijven die zonne-energieprojecten willen realiseren, is het slim nu hun kansen te grijpen”, zegt Jorn ten Have, adviseur bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl). “RVO.nl behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst. Dus: wie het eerst komt, het eerst maalt. Kijk wel vooraf goed naar de haalbaarheid van het project.”

Bron: Rijksdienst Voor Ondernemend Nederland, gevonden via Duurzaam Gebouwd

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Alle certificaten en keurmerken voor zonnepanelen
Hoeveel zonnepanelen heb ik nodig? Lees dit en meer in ons Dossier Zonnepanelen

Over de schrijver

1 reactie op “Nog veel subsidie beschikbaar voor zakelijke zonne-energie projecten”

  1. Pingback: PBL: zonne-energie kan nog jaren explosief groeien zonder problemen voor net » hetkanWel.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.