Subway Therapy brengt mensen bij elkaar op een bijzondere manier

Matthew “Levee” Chavez besefte dat er veel mensen rondlopen met angst, stress en andere opgekropte gevoelens. Hij startte daarom een enorm inspirerend initiatief: Subway Therapy. Je kon hem vinden in een van de vele metrotunnels van New York. Daar kon je bij hem aanschuiven aan een tafel en praten over je gevoelens. Op een dag besloot Chavez een stapel post-its mee te nemen zodat mensen ook een boodschap konden achter laten voor voorbijgangers. Dat werd een groot succes.
Het afgelopen half jaar zijn er dagelijks tussen de 500 en 1000 post its op de muren van de metrotunnels geplakt. Op deze post its staan de meest hoopvolle, ontroerende en grappige teksten. Voor zover wij weten bestaat een soortgelijk initiatief niet in Nederland, maar we vonden het te mooi om niet met jullie te delen.
Mensen laten glimlachen
Volgens Levee gaat Subway Therapy over mensen laten glimlachen en er voor zorgen dat ze zich minder gestrest voelen: “Ik geloof dat mensen groeien en leren in een dynamisch gesprek. Er lopen zoveel mensen rond met zware emoties. Ik ben erg gelukkig dat ik familie en vrienden heb die me helpen om gebeurtenissen in mijn leven te verwerken, maar wat als iemand geen familie heeft waar die naartoe kan? Wat als ze geen gemeenschap hebben waar ze een deel van uit maken, of geen toegang hebben tot therapie? Dat is een complex probleem met geen duidelijke oplossing.”
Subway Therapy - Aaron Cohen
Subway Therapy
Ongeveer tien maanden geleden besloot Levee in een metro tunnel te gaan zitten en te praten met iedereen die geïnteresseerd was in een gesprek. Na de presidentsverkiezingen in november besefte hij dat mensen ook een uitlaatklep nodig hadden om non-verbaal te kunnen communiceren met elkaar. Hij besloot om stapels post-its en pennen mee te nemen en voorbijgangers uit te nodigen om zichzelf te uiten en hun boodschap op de muur van de metrotunnel te plakken.
Er vormde een prachtige kleurrijke mozaïek vol met persoonlijke verhalen, aanmoedigende boodschappen en inspirerende quotes.
Lees verder bij Voor De Wereld Van Morgen.
https://www.youtube.com/watch?v=cdnqgsOjNcg

De afbeelding bovenaan het artikel is gemaakt door Matthew Levee Chavez en de tweede afbeelding door Aaron Cohen.

Over de schrijver

1 reactie op “Subway Therapy brengt mensen bij elkaar op een bijzondere manier”

Reacties zijn uitgeschakeld.