Succesvolle allochtonen worden assertiever van Wilders

Geert Flickr FacemeplsJonge, succesvolle Marrokanen hebben veel moeite met het politieke debat in Nederland, dat onder invloed van Wilders en Fortuyn, nogal stigmatiserend is geworden. Dat blijkt uit het proefschrift van Jurriaan Olmo, die woensdag promoveert aan de Universiteit van Amsterdam.

Wij autochtonen kijken niet meer op als Wilders het bijvoorbeeld heeft over hun ‘woestijnideologie’, maar succesvolle allochtonen nog wel. Wat hen vooral opvalt, is dat de opruiende taal van sommige politici zo weinig tegenspraak krijgt. Ze voelen zich daardoor onvoldoende vertegenwoordigd in het parlement.

Deze groep allochtonen hecht namelijk wel degelijk waarde aan integratie, maar ze zullen nooit hun roots voor 100% opgeven. De toon van het debat geeft hen echter het gevoel dat ze door de maatschappij altijd als buitenlander zullen worden beschouwd, hoe succesvol en geïntegreerd ze ook zijn, en hoeveel ze ook van Nederland houden. In een interview op BNR-nieuwsradio zegt Jurriaan Olmo dat de geïntegreerde allochtonen in reactie hierop geen slachtofferhouding aannemen, maar zich juist assertief opstellen. Ze vinden het hoog tijd dat Nederland erkent dat zij ook Nederlanders zijn en dat ons land veranderd is. We zijn een multicultureel land geworden.

Luister naar het interview.

Lees ook:

Moslims laten zich niet gek maken door Leefbaar Rotterdam

Feiten geven Bolkestein gelijk: integratie gaat beter in Nederland

Integratie meest overschatte probleem in Nederland

Over de schrijver

2 reacties op “Succesvolle allochtonen worden assertiever van Wilders”

  1. "…het gevoel dat ze door de maatschappij altijd als buitenlander zullen worden beschouwd…" misschien dat de huidskleur hier ook een beetje debet aan is?

    Nederland is indedaad verandert.

    1. de politiek speelt altijd gemene spelletjes over de ruggen van eenvoudige mensen en steeds komen ze met dezelfde items, die ongevaarliujk zijn gemaakt door deze Geert, die echt wel een uitzondering was.
      Hij bracht muziek in de dorre tent van de politiek en als hij speekt dan timmeren de politici op de lessenaars van afkeuring omdat ze bang zijn hun goed betaalde job te verlezen en het vele geld dat ze er voor krijgen. De Leugen blijft niet eeuwig en de mensen zien in dat ze bedrogen zijn en spoedig komt de afrekening en de angst kun je op hun gezichten aflezen.

Reacties zijn uitgeschakeld.