Studenten bouwen elektrische auto die Tesla Model S verslaat

De Sunswift Eve. Foto: Wikimedia Commons
De Sunswift Eve. Foto: Wikimedia Commons
Een groep Australische studenten behaalden met hun zelfgebouwde elektrische auto, de Sunswift eVe, een record waar zelfs de Tesla Model S niet aan kan tippen.

De Sunswift eVe brak het langeafstands snelheidsrecord voor elektrische auto’s: de auto reed 500 km met een gemiddelde snelheid van 100 km/u op één acculading. De Tesla Model S haalt maximaal tussen de 390 km en 490 km (afhankelijk van het accupakket). Het maximale bereik is alleen haalbaar met een lagere gemiddelde snelheid. Bovendien verbruikt de Sunswift eVe slechts een derde van de hoeveelheid stroom die de Tesla normaal verbruikt. Er zaten dus niet extra veel accu’s in de Sunswift.

Volgens technologieblad Wired is dit een ‘big deal’: “Bereik is de grootste blokkade voor een brede invoering van elektrische auto’s. Dit record toont dat de auto honderden kilometers kan rijden op een behoorlijke snelwegsnelheid.”

De Sunswift eVe heeft echter maar ruimte voor 2 volwassenen, terwijl er in de Tesla Model S maar liefst 7 mensen kunnen zitten. Daar staat tegenover dat er in de Sunswift zonnepanelen verwerkt zijn. 8 uur parkeren in de zon levert stroom voor 2 uur rijden. Oftewel: Elon Musk (CEO van Tesla) moet oppassen dat deze Australische studenten hem niet voor blijven.

Bron: Grist

Lees ook
[adrotate group=”2″]
Gratis rijden met gezinsauto met zonnepanelen uit Eindhoven

Over de schrijver

1 gedachte over “Studenten bouwen elektrische auto die Tesla Model S verslaat”

  1. Pingback: Studenten bouwen elektrische auto die Tesla Model S verslaat | Nieuwe Aarde

Reacties zijn gesloten.