Eet je supergezond in februari

We willen allemaal lekker en gezond eten, zeker in de winter als onze weerstand wel wat hulp kan gebruiken. We helpen je een handje en noemen 6 superfoods van februari.

Spruitjes
Deze groene bolletjes zitten stampvol glucosinolaten: de voedingsstof dat je tegen kanker beschermt. Spruitjes hebben ook vitamine B en ijzer in zich. Je kunt spruitjes roosteren, maar ook stomen met een klein beetje olijfolie en zeezout.
Kiwi
Vooral in de winter is de kiwi een welkom stukje fruit: het is een echte vitaminebom. De kiwi is rijk aan vitamine C, E en kalium. Daarnaast zijn ze een goede bron van vezels. Snij ze in stukjes en doe ze in een fruitsalade of doe het eens helemaal anders: in een spinaziesalade.
Boerenkool
Deze veelzijdige groente zit boordevol voedingsstoffen. Boerenkool zit vol glucosinolaten die je beschermen tegen vele soorten van kanker. Daarnaast zit er beta-caroteen, vitamine K en vitamine C in en is de groente rijk aan calcium.
Venkel
Om je spijsvertering een handje te helpen, eet je venkel. De digestieve eigenschappen van venkel zijn zelfs zo krachtig dat het gas verminderd. Tevens bevat venkel vitamine C, calcium en kalium. Voeg venkel toe aan je winterse salade, de pasta of een stoofpotje.
Pure chocolade
Chocolade willen we altijd wel, dus ook in deze maand. Donkere chocola is rijk aan anti-oxidanten, helpt ontstekingen verminderen en doen wonderen voor de winterblues.
Bloemkool
Bloemkool heeft weinig calorieën, vetten en natrium. Het is een goede bron van vitamine C en foliumzuur. Lekker met gekookte aardappels en een beetje jus, maar past ook goed in een salade.
Bron: Huffington Post
 

5 reacties op “Eet je supergezond in februari”

 1. Helemaal met Geert eens!
  Nog meer groentes die winters zijn en nu te koop voor weinig?
  Savooiekool, witte en groene kool, rode kool, winterpeen, prei.
  Wit lof, bieten, pompoen. Heerlijke gerechten kan je hier mee maken.
  Groet
  Coby

 2. Horen chocolade en kiwi ook al bij seizoensgroenten? Sorry dit is als een kip zonder kop gekopieerd zonder nadenken. Eerst beginnen over seizoensgroenten en doorgaan op de loze term ‘superfoods’.
  Seizoensgroenten zijn groenten die in februari lokaal worden geoogst. In Nederland dus. Ik denk hierbij aan bijv. savooiekool, boerenkool, spitskool, spruiten, prei, rode kool. De meeste soorten kool behalve bloemkool want dat is een typische zomergroente. Heb je van de koude grond pas in juli.

 3. Helemaal met Geert mee eens!
  Mensen worden zo helemaal op het verkeerde been gezet..
  Wat te denken bv van veldsla, dat zit bomvol met vit C. En snijbiet wat het hele jaar ook buiten kan staan.
  Of de vit C ook zo hoog is als groenten in de kas gekweekt worden dat weet ik niet. Naar mij idee zijn die wel veel minder krachtig daar ze niet in contact komen met de natuurelementen.

 4. Hoi,
  leuk idee om in lastige maanden als februari voedingstips te geven. Moeten ze wel kloppen of in ieder geval de kop waaronder het wordt gepresenteerd.
  Seizoensgroenten suggereert dat je lokale producten kunt eten. En dat is beter voor het milieu om ze niet van over de hele wereld te laten komen. Prima.
  Maar bloemkool in Nederland is er vanaf mei. Kiwi, tsja. Venkel wordt in Nederland geoogst vanaf mei. Expliciete zomer producten en geen seizoensproducten uit februari. Misschien wel seizoensgroenten maar wel van ergens anders en ver weg.
  Jullie bron, de Huffington Post, baseert zich misschien wel op de groentes die er zijn in hun omgeving. Amerika, toch?

Reacties zijn uitgeschakeld.