Supertip: Eieren scheiden en bewaren

Benodigdheden: Eieren, Flesje, Bakjes, Zakjes En Stift
Benodigdheden: Eieren, Flesje, Bakjes, Zakjes En StiftMaak je een eiwit-omelet, een echte soufflé, moeilijke merengue’s of Hollandse advocaat? Dan houd je dus altijd de andere helft van het ei over. Die hoef je nu niet meer weg te gooien. In deze video zie je hoe je super makkelijk eieren kan scheiden en hoe je vervolgens de overgebleven helft nog heel lang goed kan houden.

Supertip: Eieren scheiden en bewaren

Ingevroren ei-helften zijn nog zeker drie maanden goed. Een heel ei kun je ook invriezen. Niet in de schil, want het ei zet uit en breekt dan de schil. Het is aan te raden het hele ei wel even te kloppen voor je het invriest.

[adrotate banner = “41”]

Voor nog meer tips tegen voedselverspilling kun je Daisy Scholte volgen via Facebook en Twitter.

Meer tips van Daisy op hetkanWel vind je hier:
Wat is jouw voedselafdruk?
Zo houd je uien langer goed
Houdbaarheid van een ei testen
Met oud brood bakken
Nooit meer brood verspillen

Daisy werkt samen met het Voedingscentrum aan de campagne, Hoezo50kilo, om haar ideeën en tips tegen voedselverpilling met een groter publiek te delen.Tijdens haar studies had zij altijd bijbaantjes in de horeca. Daar zag ze liters soep door de wc gespoeld worden en vroeg ze zich af of de buffetbroodjes alleen voor de container gebakken werden. Zij besloot daar zelf niet meer aan bij te dragen en ging op zoek naar zoveel mogelijk manieren om verspilling te voorkomen. Naast haar werk voor de campagne is Daisy freelance filmmaker en journalist.

Hier lees je wat het Voedingscentrum nog meer doet tegen verspilling.

Over de schrijver

1 reactie op “Supertip: Eieren scheiden en bewaren”

  1. Pingback: Zonder dat je het door hebt krijg je tientallen legbatterij eieren binnen » hetkanWel.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.