Superzuinige computer wint 10.000 euro Wereldprijs ASN Bank

Olivier W413 H226 Crcenter95
Winnaar Van De Asn Bank Wereldprijs (Voordewereldvanmorgen.nl)

Donderdag is bekend gemaakt dat het idee om efficiëntere computeronderdelen te ontwikkelen de hoofdprijs heeft binnengesleept. Maar liefst tien duizend euro krijgt het project om energieverbruik van computers met dertig procent terug te brengen. Voor de Wereldprijs die ASN Bank uitschreef legden 120 projecten hun beste ideeën voor.
(advertentie)Vraag in 1 stap gratis offertes aan van zonnepanelen-leveranciers in jouw regio
Iedereen die een computer gebruikt, verliest alleen al negentig procent aan stroom uit het stopcontact bij het omzetten van energie. Dat kan zuiniger, dacht Emile Nijssen van het winnende project. Emile maakte snelle computers al eerder efficiënter door onnodig verlies in de computervoeding tegen te gaan.
Per computer gaat het misschien maar om tientallen watts, maar bedenk wel dat in ieder huis al meerdere computers staan! De techniek van Emile kan nog al wat energie besparen in bijvoorbeeld datacenters.
Bron: Voor de Wereld van Morgen, duurzaamnieuws.nl
Lees ook
Spoedcursus crowdfunding
Betaalbare natuurcosmetica van noni-vrucht
Zo kies je voordelig groene stroom bij Nederlandse energieleveranciers

Over de schrijver

1 gedachte over “Superzuinige computer wint 10.000 euro Wereldprijs ASN Bank”

  1. Ook met je huidige computer kan je op energie besparen. Om te beginnen kost elke extra activiteit die een programma doet energie. Ik zie zo al 9 items op deze pagina die extra internetverkeer veroorzaken, de z.g. trackers, o.a. facebook e.d. Verder zijn bewegende plaatjes ook energievreters (relatief dan) die kan je blokkeren met een adblocker bijvoorbeeld. stop ook programma's en pagina's die je niet gebruikt, een web-pagina met veel bewegende plaatjes leidt al snel tot zo'n 40 tot 50 Watt extra energiegebruik. Dus zuinig computeren kan al heel wat schelen, zonder dat je een andere computer hoeft aan te schaffen.
    En zet de computer na gebruik helemaal uit, ook de netstroom uitschakelen, met een contactdoos met schakelaar of de stekker er uit.

Reacties zijn gesloten.