Knuffelhelden Sweet Heroes willen XL impact

Foto: Sweet Heroes
Foto: Sweet HeroesSpeelgoed wordt vaak gemaakt in barre arbeidsomstandigheden, op een manier die slecht is voor het milieu. Sweet Heroes heeft daarom een eerlijke en milieuvriendelijke knuffel ontwikkeld. De pop werd een succes en daarom wil Sweet Heroes nu uitbreiden. Jij kunt daarbij helpen!
“Waar komt speelgoed eigenlijk vandaan?”, vroegen de kinderen van de initiatiefneemsters van Sweet Heroes Els Veltkamp en Maarten Bosman. “Uit de speelgoedwinkel vonden we een te makkelijk antwoord, dus we verdiepten ons er in. Dan kom je er achter dat speelgoed vaak geproduceerd wordt op een manier die slecht is voor mensen en het milieu.”
Veltkamp en Bosman kwamen hierdoor op het idee om speelgoed op de markt te brengen dat de wereld mooier maakte. “Dat smerige speelgoed wordt nota bene gemaakt voor de kinderen die de wereld van morgen van ons erven!”
De ondernemers ontwikkelden twee witte popjes van biokatoen, 32 centimeter groot: Babu, het jongetje en Nanu, het meisje. Met eco stiften kunnen kinderen ze tot alles maken wat ze willen. En willen ze wat anders? Geen probleem, in de was worden Babu en Nanu weer spierwit. Klaar voor een nieuwe creatie.
De poppen worden gemaakt in Nepal. De arbeiders in het atelier krijgen lunch, reiskostenvergoeding en ziektekostenvergoeding. Bovendien ontvangen ze een vast salaris. “Dat is vrij bijzonder, want meestal worden mensen betaald per stuk of per kilo”, licht Veltkamp toe.
De witte knuffels zijn sinds een half jaar te koop en nu al enorm populair. Sweet Heroes kreeg lovende recensies in bijvoorbeeld de Linda en de Volkskrant. Het bedrijf wil daarom uitbreiden. Het plan is om een XL-knuffel van 90 cm groot op de markt te brengen.
Zelf hebben Els Veltkamp en Maarten Bosman de middelen echter niet om de groei van Sweet Heroes te financiëren. Daarom zijn ze een crowdfundingcampagne begonnen op Crowdfunding VDWVM. Je kunt de Sweet Heroes XL mogelijk maken door nu alvast in te tekenen voor zo’n levensgrote knuffel.
Grotere instellingen zoals ziekenhuizen, kindertehuizen, kinderdagverblijven en alle andere organisaties die zich inzetten voor het welzijn van kinderen, kunnen de Sweet Heroes XL trouwens kopen tegen speciale tarieven.
Crowdfunders investeren dus niet alleen in Nepal maar ook in in kinderen die iets extra’s nodig hebben.

Sweet Heroes from Oupro Media on Vimeo.
 

Over de schrijver