Weg met die 20 miljard plastic tubes tandpasta met deze tabs

Ieder jaar produceert de mensheid 20 miljard plastic tubes tandpasta. Als we die allemaal achter elkaar leggen, is dat een plastic riem die wel 62 keer om de aarde past. Van die 20 miljard eindigen jaarlijks 1.5 miljard tubes in onze prachtige oceanen of in stortplaatsen. De rest wordt verbrand, omdat plastic tubes door hun samenstelling (vele lagen verschillende soorten plastic) en de tandpasta resten niet (economisch) gerecycled kunnen worden. Het is vaak goedkoper nieuwe te maken. Tandpasta tabs zijn een oplossing.

Vol microplastics

In meer dan de helft van de meest verkochte traditionele pasta zit ook nog eens vaak micro-plastics, die niet gezond zijn voor jou, maar desastreus voor de aarde. Onze dagelijkse poetsroutine veroorzaakt dus een gigantische berg plastic.

Plastic-vrij

Het bedrijf Smyle probeert daar een einde aan te maken. Zij produceren tandpasta in tabletvorm. Met en zonder fluoride. Het is100% plastic-vrij, met alleen natuurlijke ingrediënten en volledig vegan en dierproefvrij. De tabs zijn verpakt in een papieren sachetje en ze worden gratis en CO2-neutraal thuisbezorgd, door je brievenbus. Je bewaart ze in een mooi glazen flesje in je badkamer en op reis in een travel kitje, die je er beide bij een abonnement gratis bij krijgt. Je kunt Smyle tabs los of met een abonnement kopen.
Tandpasta Tabs

Het hetkanWEL testpanel

Het hetkanWEL testpanel heeft de brush mints getest en was laaiend enthousiast: “Geweldig dat Smyle zich zo inzet voor een duurzame oplossing voor zoiets praktisch als tandenpoetsen.” Ben je benieuwd wat ze ervan vonden? We zetten de belangrijkste factoren voor je op een rijtje:
Geur: 4,0 van de 5 sterren
Smaak: 3,6 van de 5 sterren
Schoon gebit: 4,0 van de 5 sterren
Gebruik: 4,2 van de 5 sterren (erg makkelijk)

Crowdfunding campagne

Op dit moment is Smyle bezig met een crowdfunding campagne. Je kunt ze helpen om al die tandpastatubes de wereld uit te helpen door deel te nemen aan deze campagne, of de boodschap te verspreiden.

Over de schrijver