Technisch bedrijf bouwt geheime stad vol groene technologie

Photo Michael Cavén (Flickr)

Landen over de hele wereld (maar met name China) zijn druk bezig met plannen om voor haar bewonders groene(re) steden te bouwen. Het Amerikaanse bedrijf Pegasus kiest voor een andere, interessante aanpak. Het technologische bedrijf wil een een geheime nep-stad bouwen, ergens in het midden van Mexico. Het moet een grote stad worden, geschikt voor 350.000 inwoners. Maar het is een spookstad, want er zal niemand daadwerkelijk wonen, werken of slapen.
De lege stad wordt gebouwd volgens de laatste groene richtlijnen en moet uiteindelijk volledig co2-neutral moeten kunnen werken. Ook wordt de stad ingericht met de nieuwste technologie zoals intelligente verkeerssystemen, zogenaamde ‘smart grids’ voor het efficient leveren van stroom, supersnelle (en zwaar beveiligde) draadloze internet netwerken. De stille stad is eigenlijk bedoeld als een speeltuin voor wetenschappers die er hun innovatieve en duurzame ideeen willen uitproberen. Dat er niemand in de stad zal wonen heeft te maken met de veiligheid: als er iets crasht dan valler er niet meteen slachtoffers. De stad zal “The Center” worden genoemd, ergens in 2014 klaar zijn en naar verwachting $200 millioen dollar kosten.

Meer wil Pegasus er eigenlijk niet over zeggen. Omdat er zoveel (groene) innovative ideeen getest zullen worden, moet het immers een geheime stad blijven….

Win 2 vrijkaarten voor de PechaKucha Night in Utrecht

1 reactie op “Technisch bedrijf bouwt geheime stad vol groene technologie”

  1. Leer eens Engels, mijn god. In vond het al vreemd om dit in Mexico te gaan doen. Wat gaan ze doen, de kartels afbetalen om niet de boel te slopen. Maar letterlijk op de site van het bedrijf zie ik in 2 seconden dat de stad niet moet verrijzen in het land Mexico, maar in de USA staat New Mexico. Nogal een wereld van verschil lijkt mij.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020