Tegenlicht gaat crowdsourcen tegen de crisis

Tegenlicht Crisis Crowdsourcing
Tegenlicht Crisis Crowdsourcing

Tegenlicht gaat crowdsourcen. Film jouw creatieve oplossing voor een gebrek aan geld in tijden van crisis en stuur die op aan de redactie van Tegenlicht.
Het is nu al veel te lang crisis. Dat voel je in je portemonnee. Bezuinigen – en misschien zelfs armoede – kijken om de hoek. Hoe kun je daar creatief mee om gaan? Hoe consumeer je bewust minder, maar leef je toch zo aangenaam mogelijk? Heb je daar ideeën over of doe je dat al? Tegenlicht is heel benieuwd.
Als hetkanWellers is dat natuurlijk precies wat wij al enkele jaren doen: groener, eerlijker én leuker leven. Dat betekent meestal bewuster consumeren terwijl het plezier niet minder wordt. We kunnen ons daarom goed voorstellen dat je goede ideeën hebt voor de redactie van Tegenlicht. Denk aan oplossingen voor flexibele werkplekken, gezamenlijk energie opwekken, andere betaalmiddelen, pluktuinen, noem maar op.

Tegenlicht: crisis – wat is jouw creatieve idee?

De redactie zoekt persoonlijke verhalen. Van jezelf of van iemand in je directe omgeving. Het gaat daarbij om creatieve oplossingen voor het omgaan met een gebrek aan geld. De inzending is bij voorkeur niet veel langer dan 5 tot 7 minuten, maar korter mag natuurlijk.
Het plan van de Tegenlicht-redactie is om een TV-uitzending en/of webspecial te maken op basis van de adviezen, vondsten en levenslessen. Daarom ben je van harte uitgenodigd om jouw creatieve oplossing voor de crisis te filmen en zo anderen te inspireren. Dus vertel het met videocamera, fototoestel of telefoon, dan maakt de redactie daarvan een uitzending/webspecial met als werktitel ‘Creatief met crisis’.

Over de schrijver

1 gedachte over “Tegenlicht gaat crowdsourcen tegen de crisis”

  1. Mensen die al jaren van een minimum inkomen leven hebben echt geen geld voor filmcamera's noch smartphones! (Ze hebben ook geen droogtrommels, tom-tom's, afwasmachines, vrieskisten, printers noch scanners. Hooguit een afgedankte laptop;).

Reacties zijn gesloten.