Tegenlicht kijktip: “geluk is doel van het nieuwe werken, niet geld”

Foto: Tegenlicht

Vanavond is in het tv-programma Tegenlicht het vervolg te zien op de uitzending van 4 februari, waar ondernemer Ricardo Semler schatrijk werd door zijn werknemers gelukkig te maken. Vandaag gaat de uitzending over het nieuwe werken, waar niet langer geld maar geluk het hoogste doel is.

Van de site van Tegenlicht: “De arbeidsmarkt van de toekomst: zo’n honderd jaar na de invoering van loonarbeid en 45-urige werkweek is de traditionele arbeidsverdeling aan het eind van zijn looptijd. De ontslagbescherming wordt afgebroken, vaste banen worden nauwelijks nog aangeboden en 1 op de 5 werknemers is straks ZZP’er. Geïnspireerd door de ideeën van de Braziliaanse ondernemer Ricardo Semler (wiens zakelijke succes is gebaseerd op de kracht van het geluk van zijn werknemers, zoals te zien was in Tegenlicht van 4 februari) schetsen we de arbeidsmarkt van de toekomst, waar niet geld verdienen maar geluk het belangrijkste streven is. Met aandacht voor de transformatie van de werknemer tot werkondernemer, loodgieten 2.0, de stand up-meeting als nieuwe vergadervorm en het evangelie van managementcoaches De Kock & Vergeer: wie geluk nastreeft, zal succes oogsten. Plus de laatste loonarbeiders van Nederland: wat wordt hun rol in het sprookje van Het Nieuwe Werken? Afl.: En we werkten nog lang en gelukkig.”
Bron: Publieke Omroep

Over de schrijver

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020