Teken de petitie voor een oerwoudvrije Magnum

Teken voor een oerwoudvrije Magnum[advertorial] Het roomijs dat we in Nederland eten mag heel lekker zijn, echt duurzaam is het niet. De koeien die de melk leveren, eten soja die helemaal uit Zuid-Amerika komt. Daarvoor wordt grootschalig oerwoud gekapt en worden boeren van hun land verdreven. En dat willen we niet. Daarom willen we ijs van koeien die regionaal verbouwd voer eten: goed voor koe, mens en milieu.
Wij vragen de grootste ijsmaker ter wereld, Unilever, om een Magnum die is gemaakt van melk zonder Zuid-Amerikaanse soja. Een oerwoudvrije Magnum. Teken je ook de petitie?
Problematiek rond soja
De soja voor onze zuivel wordt zeer grootschalig geteeld in Zuid-Amerika, voornamelijk in Brazilië en Argentinië. Met grote gevolgen. Voor de enorme sojaplantages worden grote stukken natuur opgeofferd en lokale boeren worden gedwongen hun land te verlaten. De productie brengt veel vervuiling met zich mee en de eenzijdige teelt leidt tot verschraling van de grond. Het vervoer van al die miljoenen tonnen soja overzee is natuurlijk ook niet milieuvriendelijk. En omdat we dáár, in Zuid-Amerika, de grond uitputten maar hiér, in Europa, de mest produceren is bovendien de natuurlijke kringloop verbroken.
Onze oplossing
Teken voor een oerwoudvrije MagnumAlle reden om dit te veranderen. We willen ijs van koeien die regionaal verbouwd voer eten: goed voor koe, mens en milieu. En dat kan heel goed. Het is nog niet zo lang geleden dat onze koeien elke dag louter voer van Nederlandse bodem aten. Gras natuurlijk, maar ook eiwitrijke gewassen als veldbonen en erwten, lupines en onze eigen soja. Hmmm.
Trek Unilever over de streep!
En daarom richten we ons op Unilever, de grootste ijsmaker van Nederland. Wij gaan met z’n allen een petitie sturen. Wij willen dat Unilever een Magnum maakt die duurzamer en socialer is en de kringloop klein en gezond houdt. Een Magnum die de wereld een stuk minder belast. Een oerwoudvrije Magnum. Teken je ook?

Over de schrijver