Telegraaf blijkt duurzaamste grote dagblad

1507247684 95C265B640
Foto: Aloxe, Flickr

Je zou toch denken dat de linksige media het meest duurzaam zijn. Toch blijkt de krant die de verhoging van de snelheid op snelwegen nog het einde van “een martelgang” noemde en meestal kritisch is over windenergie het meest duurzame grote dagblad. Oftewel: de Telegraaf en haar broertje de Spits zijn de groenste grote jongens.
Lees ook
Warm de winter in? Vraag gratis offertes aan voor isolatie
Van onderbroek tot kathedraal: deze 14 opmerkelijke dingen worden gemaakt van bamboe
Groen is de brug die PvdA en VVD verbindt
De Telegraaf Media Groep publiceert sinds 2010 haar CO2-voetafdruk en slaagde erin de CO2-uitstoot met een kwart terug te brengen. Ook is TMG gebruiker van groene stroom en heeft het afspraken over maatschappelijk verantwoord ondernemen met haar leveranciers vastgelegd. TMG kreeg hiervoor een C label. De andere kranten, zoals de Trouw, de Volkskrant en de NRC geven geen duidelijkheid over hun groene beleid en krijgen daarom een E label.
Van de 26 onderzochte tijdschriften scoorden er 2 titels het hoogst haalbare A label: Ode Magazine en De Betere Wereld. Daarna volgen Elsevier en Salt Magazine met een B label
Het bladenonderzoek is onderdeel van de merkenvergelijkingen van Rank a Brand, die de consument de mogelijkheid geven om te kiezen voor bedrijven die oog hebben voor milieu, klimaat en arbeidsomstandigheden.
Bron: Rankabrand

Over de schrijver