Deze tent kan regenwater en zonne-energie opslaan!

De Jordaanse architect Abeer Seikaly werkt aan de vluchtelingentent van de toekomst. Deze tent is gemaakt van natuurlijke materialen, makkelijk vervoerbaar, flexibel en bestand tegen extreme weersomstandigheden. Bovendien kan de tent regenwater én zonne-energie opslaan. Zo kunnen bewoners er bijvoorbeeld ook douchen of elektriciteit gebruiken. Dit inspirerende project heet ‘ Weaving a Home’ en won in 2013 de Lexus Design Award. We spraken Abeer Seikaly over haar bijzondere ontwerp.
Een bijzondere tent
Als mensen vluchten voor oorlogsgeweld of natuurrampen dan beginnen zij hun nieuwe leven vaak met niets meer dan een tent. Architect Abeer Seikaly wil het concept van een tent als schuilplaats opnieuw vormgeven. Seikaly licht toe:
“We willen er een veilige plek van te maken die voorziet in alle gemakken: van warmte tot stromend water, van elektriciteit tot opslag. In deze privé ruimte kunnen vluchtelingen even tot rust komen van de stormachtige wereld en (figuurlijk) weven aan het tapijt van hun nieuwe leven.”
Afbeelding: Abeer Seikaly (Tent)
Kamperen op Mount Everest
Op dit moment is Abeer Seikaly nog druk bezig met het ontwikkelen van de tent. Seikaly:
“We werken nu nog aan het prototype. Het ontwerp zal ooit zo worden dat de tent zich kan aanpassen aan verschillende omgevingen. Het idee is dat er uiteindelijk in een hele korte tijd een woning kan worden gebouwd die zich aanpast aan de basisbehoeften van de gemeenschap. Verder krijgt de tent twee lagen die zorgen voor isolatie. Zo kan de tent in de zomer bijvoorbeeld geopend worden om koele lucht binnen te laten en in de winter gesloten worden om de warmte binnen te houden. We doen ons best om alle materiaaleigenschappen en systemen te verkennen en deze te benutten.”
“Onze volgende mijlpaal zal in 2018 zijn. Ik ben dan van plan om de Mount Everest te beklimmen. Daar zal ik de tent testen in extreme weersomstandigheden.”
Lees verder bij Voor De Wereld Van Morgen
Alle prachtige afbeeldingen zijn eigendom van Abeer Seikaly en mogen niet zonder haar toestemming worden gebruikt.
Afbeelding: Abeer Seikaly (Tent)

Over de schrijver

2 gedachten over “Deze tent kan regenwater en zonne-energie opslaan!”

  1. Pingback: Wanneer wordt vuurwerk tijdens de jaarwisseling verleden tijd?

Reacties zijn gesloten.