Terre a Nova, het nieuwe begrip voor verantwoord inrichten

Meubels Van Terre A Nova
Meubels Van Terre A Nova

(Gesponsorde partnerblog). Vrij vertaald betekent Terre a Nova “nieuwe aarde” en met deze filosofie timmert Terre a Nova sinds januari 2014 letterlijk en figuurlijk hard aan de weg om met de verhuur en verkoop van up-cycled meubilair zich als “Het merk voor duurzaam design” te profileren.

De meubels van Terre a Nova worden namelijk uitsluitend gemaakt van gerecyclede materialen en zijn maatschappelijk verantwoord vervaardigd. Daarbij wordt rekening gehouden dat niet alleen het product “groen” is, maar ook alles wat er bij komt kijken zoals, het transport, de energieleverancier, de financiële instelling, woon/werkverkeer, medewerkers, verlichting, verwarming, verpakkingsmaterialen enzovoort, enzovoort.

Wij geloven in een zolang mogelijk behoud van hout in zijn oorspronkelijke vorm. Als bijvoorbeeld een boom gekapt wordt, blijft de CO2 opgeslagen in het hout gedurende de hele periode dat het hout hergebruikt wordt. Wat wij feitelijk doen is een extra stap toevoegen aan de cyclus van recycling. Waarom zouden we een nieuwe cyclus creëren zolang de bestaande nog eindeloze mogelijkheden biedt!

Ecovriendelijk Pallethout. Foto: Terre A Nova
Ecovriendelijk Pallethout. Foto: Terre A Nova

Terre a Nova meubels

De hoofdbron van de huidige meubellijn is pallethout. Daarmee onderscheid Terre a Nova zich ook ten opzichte van het inmiddels alom bekende steigerhouten meubilair. Door verschillende “kleuren” van pallets afkomstig hout door elkaar te gebruiken, krijgt elk meubelstuk een unieke uitstraling met een levendig en natuurlijk kleurenpallet wat past in vrijwel elk denkbare omgeving.

Al onze meubels worden standaard onbehandeld en splintervrij opgeschuurd geleverd en zijn geschikt voor zowel binnen als buiten (indien behandeld) gebruik.

Terre a Nova gebruikt voor de behandeling van haar meubels uitsluitend (natuur)producten op basis van lijnolie.

Upcycle Your Event

Naast de verkoop van meubels voor in je huiskamer, tuin, restaurant, kantoor of winkel, richt Terre a Nova zich als enige in Nederland op de verhuur 100% duurzaam evenementenmeubilair.

Wij beschikken over een uitgebreid verhuur assortiment van duurzaam evenementenmeubilair, maar voor maatwerk inrichting van uw evenement of beursstand kunt u ook terecht bij Terre a Nova.

Zo zijn er steeds meer bewuste bedrijven en organisaties die ook voor verantwoord inrichten kiezen. Zo hebben wij bijvoorbeeld het “Bioplein” van Vroegop-Windig en Kroon biologisch op de AGF Detail in Houten volledig ingericht, stands en inrichting verzorgt voor o.a. De Gebr. Van Beek en The Organic Flavour Company en onlangs nog i.o.v. NLduurzaam en het Ministerie van EZ ons duurzame evenementenmeubilair mogen plaatsen in het prachtige Ecodome te midden van de belangrijkste biovakbeurs “Biofach2015” van Europa.