Terugkeer van de Molenaar

Bron: Pure Energie
Bron: Pure Energie
(Gesponsord partnerblog) – “Wat wil je later worden als je groot bent?” Een veelgestelde vraag aan kinderen. Er zit altijd wel een brandweerman, politie-agent of astronaut tussen de antwoorden. Geen kind dat ‘Molenaar’ zegt. Daar wil Pure Energie verandering in brengen.

De molenaar is zo goed als uitgestorven, een ambacht uit het verleden. Of toch niet? Korenmolens sieren nog steeds het Nederlandse landschap, maar worden al lang niet meer gebruikt voor het doel waar ze ooit voor gemaakt zijn. Maar windmolens zijn springlevend. En daarmee wordt de Molenaar ook weer nieuw leven ingeblazen.

De wind is toch van iedereen?

Met meer dan 2.000 exemplaren die je vindt in ons land horen windmolens tegenwoordig ook thuis in het Nederlandse landschap. Toch is windenergie voor veel mensen nog een vaag begrip. Je ziet ze langs de weg, in het weiland en regelmatig in het nieuws. Je weet dat ze de wind omzetten in energie. Maar het zijn grote bedrijven en gemeenten die zich actief bezig houden met windenergie. Pure Energie, het groenste energiebedrijf van Nederland, vindt dat windenergie van iedereen is. En dat iedereen daarvan mag profiteren. Daarom maakt Pure Energie van al haar klanten Molenaar.

Stroom uit eigen windmolen?

De Molenaars van Pure Energie ontvangen thuis stroom uit hun ‘eigen’ windmolen. Ze kiezen uit welke windmolen ze groene stroom willen ontvangen, en krijgen elk jaar dat ze klant zijn één of meerdere Opwekkers. Een Opwekker is een stukje van de windmolen. 10 jaar lang is 50 kilowattuur stroom van dat stukje molen gereserveerd voor de klant, deze groene stroom wordt elk jaar – als een soort rente – in mindering gebracht op de jaarrekening van de klant. Nieuwe klanten krijgen Opwekkers cadeau, maar kunnen deze ook kopen. Zo kun je met Opwekkers je energierekening tot 85% afdekken. Dan ben je 10 jaar lang zeker van je energieprijs. De opbrengsten worden door Pure Energie weer gebruikt om nieuwe windmolens in Nederland te plaatsen. Zo stimuleert het bedrijf mensen om mee te doen in Nederlandse windenergie.

Iedereen in Nederland kan Molenaar worden. Door gezamenlijk te investeren in windenergie wordt Nederland groener, schoner en mooier. Een mooi doel voor nu én voor de volgende generaties. Iets om trots op te zijn. Zo trots als op een brandweerman, politieagent of astronaut. Zo trots als een Molenaar.

Over de schrijver