Tesla is een stuk betaalbaarder geworden dankzij Model 3

Foto: Tesla Motors
Foto: Tesla Motors
Vannacht heeft Tesla zijn nieuwe Model 3 onthuld. Over Tesla wordt wel gezegd dat het een iPhone op wielen is, vanwege alle software die in de auto zit. Maar de auto lijkt ook op de baanbrekende smartphone als je kijkt naar de opwinding die gepaard gaat met de lancering van een nieuw model. Canadese fans gingen zelfs kamperen in de buurt van de Tesla-winkel in Montreal om op tijd te kunnen reserveren. Ook in Nederland stonden mensen in de rij.
De nieuwe Model 3 is qua ruimte vergelijkbaar met de BMW 3-serie of Audi A4, maar de wagen zet zijn fossiele concurrenten in de schaduw met zijn prestaties. Als je de vergelijking met de iPhone doortrekt, kun je BMW en Audi zien als het nieuwe ‚Nokia’.
Op een volle batterij kun je 346 kilometer rijden. Groot verschil met de Model S en Model X is dat Tesla het scherm niet in het dashboard is verwerkt, maar er voor is geplaatst, als een echt computerscherm. De display is groter dan die in de ‘S’ en ‘X’. Volgens Tesla gaat het om een 4K-display. Volgens Elon Musk heeft de model S meer interieurruimte dan auto’s van vergelijkbare grootte, omdat het accupakket in de bodem is verwerkt.
Tesla Model 3 in 2018 naar Nederland
Tesla wil eind 2017 de productie van de Model 3 starten. Zodra de productie loopt, start de autoproducent met leveringen. Tesla gaat daarbij als volgt te werk: eerst wordt aan de westkust geleverd, daarna aan het oosten van de Verenigde Staten. Europa komt aan de beurt wanneer Tesla de productie opvoert. De eerste Model 3 komt daardoor pas in de loop van 2018 naar Nederland.
Model 3 is de volgende stap van Elon Musk in zijn plan om de wereld te laten overschakelen op schone energie. De wagen gaat $35.000 kosten in de Verenigde Staten, een stuk goedkoper dan de €70.000,- die je voor een Tesla Model S neertelt. Voor welk bedrag je de auto in Nederland kunt kopen, is nog niet bekend. Je kunt nu een exemplaar reserveren. Hiervoor betaal je in Europa een reserveringsbedrag van 1.000 euro.

Over de schrijver

1 gedachte over “Tesla is een stuk betaalbaarder geworden dankzij Model 3”

  1. Goed bezig beste Tesla.
    Nu nog een model dat een beetje hoger zithouding heeft, zoals bv en SUV of vergelijkbaar en dan krijg je meteen klap nog miljoenen geïnteresseeden bij

Reacties zijn gesloten.