Tesla Model S krijgt hoogste score ooit in test Amerikaanse consumentengids

Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons

De nieuwste Tesla, de Tesla model S, scoort met 99 uit 100 punten de beste score ooit voor een auto in de Amerikaanse versie van de consumentengids, het blad Consumer Reports.
Lees ook
[adrotate group=”2″]
Elektrisch rijden vanaf 4 cent per kilometer
Tesla Model S is groenste auto van 2013
In de review krijgt de auto de nodige loftuitingen toebedeeld:
“De Tesla Model S scoort beter dan enige andere auto in onze testscore — ondanks het feit dat het een elektrische auto is. Sterker nog, de Model S scoort zo goed omdat het een elektrische auto is.”
“Van binnen lijkt de auto als iets dat Marty McFly “back from the future” zou kunnen hebben brengen in plaats van zijn iconische fusie-aangedreven DeLorean.”
“De elektrische motor levert indrukwekkend vermogen, direct, en is opmerkelijk efficiënt. De Model S gebruikt ongeveer de helft van de energie die een Toyota Prius elke kilometer gebruikt, en het heeft meer dan twee keer zoveel bereik — ongeveer 320 km — dan elke andere elektrische auto die we gereden hebben.”
Natuurlijk zijn er ook minpuntjes. De afstand blijft beperkt t.o.v. benzineauto’s, en volledig opladen kost veel tijd: zo’n 5 uur. Ook merkte het blad een aantal kleine technische kinderziektes, maar over het geheel genomen noemt Consumer Reports de Tesla Model S een “werkelijk opmerkelijke auto.”
Tesla doet het de laatste tijd goed. 8 mei berichtte Tesla dat het bedrijf het eerste kwartaal van 2013 winst had gedraaid en dat de verkoop met 83% was gegroeid ten opzichte van het vorige kwartaal. De aandelen schoten vervolgens met 27% omhoog in één dag tijd.
Bron: Businessinsider, Consumer Reports

Over de schrijver

8 gedachten over “Tesla Model S krijgt hoogste score ooit in test Amerikaanse consumentengids”

    1. "… in zake zonnestroom levert "Hetkanwel" een ontnuchterend bericht:
     99,9% van de geleverde stroom is windenergie, 0,07% zonne-energie"
     Kenmerkende misleiding, op een site die dat zegt te bestrijden

Reacties zijn gesloten.