Tesla Powerwall accu’s na een week al uitverkocht

Tesla Powerwall Elon Musk, de topman van Tesla, heeft een gigantisch gat in de markt gevonden met het Tesla Powerwall accusysteem. De accu is namelijk al uitverkocht tot minstens halverwege 2016. Volgens berekeningen van Bloomberg lag de totale omzet voor Tesla van accu’s in mei 2015 op zo’n 800 miljoen dollar.

Tesla Powerwall electric system

Het nieuwe ‘Powerwall electric system’ maakt het mogelijk om grote hoeveelheden energie van zonnepanelen op te slaan. Dit zorgt ervoor dat mensen zich volledig van het energienetwerk kunnen afsluiten en alleen met zonnepanelen hun huis van energie kunnen voorzien. Hierdoor hoeft energie overdag niet langer teruggeleverd te worden. Lees hier meer over het Powerwall systeem van Tesla.

[adrotate banner=”35″]

In Nederland hebben we de salderingsregeling. Hierdoor krijg je een goede prijs voor het terugleveren van energie aan het netwerk. Voor Nederlandse particulieren zijn de Powerwall accu’s dan ook nog niet heel interessant. Mocht minister Kamp binnenkort de salderingsregeling voor zonne-energie de nek omdraaien, dan is dit nieuwe product echter een uitkomst. In andere landen zonder gunstige regelingen is de Tesla Powerwall nu al mateloos populair.

Uitverkocht

Totaal zijn er al zo’n 38.000 Tesla Powerwall systemen voor thuisgebruik besteld, en nog eens zo’n 2.500 grotere systemen voor commercieel gebruik. Maar in de tussentijd zijn er ongetwijfeld veel meer bestellingen bijgekomen. Wanneer je dus toch nog een Powerwall systeem wilt aanschaffen zul je dus minimaal een jaar moeten wachten.

Volgens Musk is het aantal bestelde accu’s op dit moment al makkelijk genoeg om de volledig capaciteit van Tesla’s 5 miljard dure gigafabriek, die overigens nog niet eens afgebouwd is, te benutten. De fabriek zou in eerste instantie maar voor 1/3 gebruikt worden voor de thuisopslag accu’s. Waarschijnlijk zijn ze bij Tesla dan ook al druk bezig met het plannen van gigafabriek nummer 2.

Tesla is vooral bekend van stijlvolle elektrische auto’s zoals de Model S. Wil je meer weten over de voor en nadelen van elektrische auto’s? Kijk dan eens in ons dossier elektrisch rijden.

Bron: Treehugger

4 gedachten over “Tesla Powerwall accu’s na een week al uitverkocht”

 1. In nederland heeft het weinig nut. In nederland is het veel eenvoudiger eerst jezelf van het gas aftekoppelen! Helemaal als je stadsverwarming of een gastank in de tuin hebt staan.

  Het vastrecht op gas is bijzonder duur.

 2. Is die batterij wel handig in Nederland? Je krijgt er altijd minder stroom uit dan je er in stopt, het technische rendement is nooit 100%.

  Zolang je mag salderen met je energieleverancier dan is het gewone electriciteitsnet toch eigenlijk een soort van accu die met 100% rendement werkt? Wat je erin stopt mag je weer gebruiken. 100%…. Zo’n accu vind je nooit, en die je vindt (van Tesla bijvoorbeeld) kost geld en werkt niet met 100% rendement. Of heb ik het mis?

  1. Ik denk dat het ook iets is wat je uit overtuiging doet. Je hoeft dan geen aansluiting meer op het electriciteitsnet, dus als je ver(der) van de bewoonde wereld woont heeft het zeker veel voordelen. En je bent ook niet meer afhankelijk van een energiemaatschappij met allerlei beperkingen en elke maand een bedrag voor vastrecht enz.

  2. Is dat werkelijk 100%?
   Er zijn toch kosten om aangesloten te blijven op het net?

   Hoe groot zijn die eigenlijk voor electriciteit?

   en voor gas?

   Kan je dat van elkaar loskoppelen?

Reacties zijn gesloten.