Tesla S is groenste auto van 2013

Otmezger, Flickr.com
Otmezger, Flickr.com

De Tesla S heeft de 2013 World Green Car of the Year Award gewonnen en is daarmee de groenste auto van 2013. De elektrische sedan werd onlangs ook al verkozen tot Car of the Year door Automobile Magazine en 2013 Motor Trend Car of the Year. Daarnaast nam Time Magazine de wagen op als een van de 25 beste uitvindingen van 2012. Al deze prijzen zijn tekenend voor de ontwikkeling die Tesla door maakt; van een redelijk onbekend merk, is het in de afgelopen tijd uitgegroeid tot een speler van formaat, die vooral door het publiek erg gewaardeerd wordt.

500 modellen per week

Door de enorme vraag, is ook de productiecapaciteit van Tesla opgeschroefd. Onlangs liet het merk weten dat er elke week meer dan 500 exemplaren van de Tesla S van de band rolden. De doelstelling is om dat aantal nog verder toe te laten nemen. Vorige week werd het 3000e exemplaar in Californië genoteerd en alle geproduceerde Tesla S modellen hebben inmiddels samen bijna 20 miljoen kilometer gereden.

Unieke winkels

Daarnaast opent Tesla op steeds meer plekken unieke winkels, waar klanten hun voertuigen helemaal zelf op maat kunnen maken. Ze kunnen hierbij geholpen worden door medewerkers van de klantenservice, die ook in de winkel aanwezig zijn. Onlangs werd een winkel in Texas geopend en binnenkort volgen Californië en Florida. Ook in Canada werd al een winkel geopend.

Elektrisch rijden voor de massa

Hoewel de expansie van Tesla zich op dit moment nog vooral in Canada en Amerika afspeelt, wil het merk uiteindelijk elektrisch rijden mogelijk maken voor de massa. Over drie tot vier jaar kan het zover zijn. Dan is de techniek zover ontwikkeld, dat de Tesla nog goedkoper geproduceerd kan worden. De eerste Tesla’s hadden een prijskaartje van $100.000, Model S kon als tweedegeneratieauto verkocht worden voor $50.000 en het merk verwacht dat de derde generatie een prijskaartje van zo’n $30.000 mee zal krijgen. Dat maakt ze dan ineens veel beter bereikbaar voor veel mensen.

Bron: Cleantechnica

Lees ook:

Peugeot werkt aan auto die rijdt op lucht

Deutsche Bahn gaat gegevens treinreizigers verkopen aan fastfood restaurants

Shell wil bodemprijs voor CO2 om uitstoot te drukken

1 reactie op “Tesla S is groenste auto van 2013”

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020