Tesla’s fabriek laat zien dat groene techniek groter is dan ooit

Groene technologie is groter dan ooit. Dat bewijst deze gigantische Teslafabriek in Fremont, California. De fabriek, die het één na grootste gebouw ter wereld is qua oppervlakte, werd ooit gebouwd als innovatief centrum van Toyota en General Motors, maar wordt nu volledig gebruikt door Tesla. Om je een beetje een voorstelling te krijgen van hoe groot het daadwerkelijk is, zijn foto’s natuurlijk niet genoeg. Daarom zijn er 4k beelden gemaakt met een drone.

Het enige wat nog mist bij deze giga-fabriek zijn de zonnepanelen op het dak. Mogelijk moet er even gebeld worden met een ander bedrijf van Elon Musk, het vooruitstrevende zonnepanelenbedrijf Solarcity.

Voor Tesla is één giga-fabriek niet genoeg, en er wordt op dit moment druk gebouwd aan een monsterachtige grote accu fabriek in Nevada. Onder andere door het grote succes van het powerwall accusysteem heeft Tesla hier nog eens een extra 1200 hectaren grond bijgekocht. De nieuwe fabriek zal dan ook zeer waarschijnlijk qua oppervlakte het grootste gebouw ter wereld worden.

Dit zijn beelden van het nieuwe gebouw in Nevada, waar nog druk gebouwd wordt:

Met het Powerwall systeem van Tesla kunnen consumenten en bedrijven zich loskoppelen van het energienetwerk, en volledig draaien op bijvoorbeeld zonne-energie. Lees hier meer.

Bron: Treehugger