The Dutch Weed Burger – update over groen goud

Afbeelding: The Dutch Weed Bites, Het Nieuwste Product Van The Dutch Weed Burger
Afbeelding: The Dutch Weed Bites, Het Nieuwste Product Van The Dutch Weed Burger

Het team van The Dutch Weed Burger gelooft dat duurzaamheid niet zozeer te maken heeft met onze planeet maar met onze samenleving. Volgens hen kan plantaardige voeding en zeewier een mooi en smakelijk middel zijn om ons ecosysteem te ontlasten. Het kan de impact van de vlees- en zuivelindustrie minimaliseren, de uitstoot van broeikasgassen terug brengen, duizenden liters vers water besparen en duizenden hectare grond- wat nu voor veeteelt gebruikt wordt- herstellen.
Dat is de reden dat ze al vier jaar zeewier in The Dutch Weed Burger gebruiken. We spraken mede-oprichter en chef-alles Mark Kulsdom over deze bijzondere burger.
Groen goud
Wist jij dat zeewier ook wel het nieuwe groene goud wordt genoemd? Veel wetenschappers zijn van mening dat dit groene plantje onze planeet zou kunnen redden. Zeewier is namelijk een hoogwaardige eiwitbron, de teelt neemt geen kostbare landbouwgrond in beslag en het verbruikt nauwelijks zoet water. Mark Kulsdom:
“Wij geloven dat de plantaardige keuken de sleutel is tot échte verandering. Of het nou gaat om het einde van de ellende in de bio-industrie, het verduurzamen van de economie of totale wereldvrede. De oplossing voor al deze vraagstukken ligt op je bord. De keuze is aan jou!”
Lees verder op Voor de Wereld van Morgen.

Over de schrijver

1 gedachte over “The Dutch Weed Burger – update over groen goud”

  1. Pingback: 5 foodblogs die je echt wilt volgen

Reacties zijn gesloten.