Creatieve industrie bundelt krachten voor een groene economie

Akzonobel Marjan Oudeman
Marjan Oudeman, Akzonobel

Op vrijdag 27 januari is tijdens de Amsterdam Fashion Week ‘The Green Collective’ gelanceerd. Dit collectief organiseert drie ondernemerscompetities in de creatieve industrie om een duurzamere economie dichterbij te brengen. Dit zijn: The Green Architecture Competition (georganiseerd door het Nederlands Architectuurinstituut), The Green Design Competition (georganiseerd door Dutch Design Week) en The Green Fashion Competition (georganiseerd door Amsterdam Fashion Week).
In deze wedstrijden krijgen deelnemers informatie, educatie en inspiratie over het ‘hoe’, ‘wat’ en ‘waarom’ van duurzaam ondernemen, door middel van workshops, lezingen en symposia. Ook krijgen ze toegang tot sectorspecifieke en interdisciplinaire netwerken.
Sterker klimaat voor duurzame innovatie
Het evenement werd geopend door Marjan Oudeman, commissievoorzitter van The Green Collective  (lid van de Executive Committee van AkzoNobel), over haar visie op de rol van de creatieve industrie voor een groenere samenleving. “Het concept van duurzaamheid is erg belangrijk voor mij. Ik denk dat alle ondernemingen en organisaties dit tot prioriteit zouden moeten maken in de veranderlijke wereld waarin we leven. Ik ben erg enthousiast over de aanpak van de The Green Collective, om door middel van competities de creatieve sector een platform te geven om te laten zien hoe we bouwen aan een sterker klimaat voor duurzame innovatie in Nederland. Ik hoop dan ook dat iedereen hierdoor wordt geïnspireerd en dit initiatief zal steunen”, aldus Marjan Oudeman.

The Green Collective Launch from The Green Fashion Competition on Vimeo.

Over de schrijver