Tijm beter tegen acne dan farmaceutische crèmes

Tijm
Foto: Flickr.com

 
Tijm is effectiever dan crèmes op recept bij de behandeling van acne. Het kruid heeft een sterkere antibacteriële werking dan benzoylperoxide, een bestanddeel van de meeste anti-acnecrèmes en -tonics. Het werkte zelfs beter in een serie laboratoriumtests, waarbij het de bacteriën doodde die acne veroorzaken door de poriën in de huid te infecteren.

De manier van verwerking van het kruid is echter de sleutel van het succes, zeggen onderzoekers van de Leeds Metropolitan University. Door de plant lange tijd in alcohol te drenken vóór gebruik worden de actieve bestanddelen aan de plant onttrokken. Niet alleen is tijm effectiever, het is ook milder voor de huid, zeggen de onderzoekers. De meeste actieve stoffen in medicijnen zorgen voor een brandend gevoel en irritatie van de huid terwijl tijm en andere kruiden zulke bijwerkingen niet hebben.
BRON: presentatie Society for General Microbiology Spring Conference, 26-29 maart 2012 in Dublin, Ierland
Meer lezen?
Alternatief is een gezonde keuze
Rozijnen als tussendoortje effectief tegen verhoogde bloeddruk
Vette roomboter toch lekker gezond
5 natuurlijke middelen tegen acne
Volg Ode ook op Twitter of Facebook, via de digitale nieuwsbrief, of neem een proefabonnement op Ode voor slechts €15,-

Over de schrijver

1 gedachte over “Tijm beter tegen acne dan farmaceutische crèmes”

  1. Erg interessant. Ik gebruik nu clearogen (check http://www.cosmeticlabs.nl/blog/middel-tegen-acne voor meer info). werkt erg goed. Maar tijm met wat alcohol klinkt als een veel goedkopere oplossing. Ik ben benieuwd wanneer dit in een potje of flesje op de markt komt, want aan de slag met kruiden vind ik toch een beetje raar…
    Afwachten dus.
    p.s. wat vinden jullie van tandpasta tegen acne?

Reacties zijn gesloten.