Een zelfvoorzienende time-out plek, midden in de natuur

Een zelfvoorzienende time-out plek midden in de natuur, waar mensen terecht kunnen als alles in het leven tegenzit. Er is een groot woonhuis en op het terrein staan tiny houses, om tijdelijk of voor langere tijd tot rust te komen. Als het aan Quinta Ansem en Sandra de Leeuw ligt, is deze time-out plek er binnen een jaar.

Tussen wal en schip

Stel je voor dat je helemaal vastzit in je werk, of in je relatie. Dan zoek je hulp. Dat lukt als je een vangnet hebt of de steun kunt betalen. De kans is groot dat je er dan zelfs sterker uitkomt. Maar wat gebeurt er als je leven een onverwachte wending neemt en je in een kwetsbare situatie belandt? Als je het zelf niet redt, maar geen hulp kunt betalen? Dan is de kans groot dat je tussen wal en schip valt en je situatie alleen maar erger wordt. Waar kun je dan terecht voor een time-out om op adem te komen?

Een nieuw zorgconcept: de time-out

Speciaal voor mensen die in een sociaal en financieel kwetsbare situatie zijn beland, werken Quinta en Sandra aan een nieuw concept: de time-out plek. Beide initiatiefnemers weten uit ervaring hoe het is om in een klap alles kwijt te raken, maar ook wat goede opvang met een mens kan doen. Ze kwamen er beide weer bovenop en gebruikten hun ervaring en opleidingen om anderen te helpen. Nu zijn ze vastbesloten om een veilige plek te creëren voor mensen die dreigen tussen wal en schip te vallen en een time-out nodig hebben. Ze noemen het ONS Kantelhuis.
ONS Kantelhuis is een inclusieve community waar deze mensen welkom zijn. Geld speelt geen rol, want bewoners zonder financiële middelen kunnen ook hun tijd, kennis of kunde inzetten. Alles is mogelijk, als ze maar bereid zijn om mee te doen en met een vorm van verwerking aan de slag te gaan.

Autonoom wonen in een tiny house

In ONS Kantelhuis is er ruimte voor vaste en tijdelijke bewoners. De vaste bewoners zullen autonoom wonen in tiny houses op het terrein rondom het woonhuis. Zij organiseren de workshops, begeleiding en activiteiten voor de tijdelijke bewoners. De tijdelijke bewoners krijgen kost en inwoning tijdens hun time-out. In ruil daarvoor werken ze mee aan de opbouw en het onderhoud van het huis en aan het realiseren van het zelfvoorzienende karakter van het concept. In aparte ruimtes kunnen mensen van buitenaf workshops en activiteiten volgen of verzorgen.

De volgende stap

Quinta en Sandra hebben al een paar passende locaties op het oog voor de time-out plek. Denk aan een campingterrein met een groot woonhuis en aangrenzend agrarische grond of een woonboerderij met een stuk grond eromheen. Zodra ze de financiering rond hebben, kunnen ze van start.
Op dit moment kan iedereen bijdragen aan ONS Kantelhuis via de website en de initiatiefneemsters zijn ook in gesprek met verschillende fondsen. Ze verwachten binnen een jaar van start te kunnen. Wil je meer weten over de time-out plek of helpen? Neem dan contact op via de website.
Update: De initiatiefnemers hebben in de provincie Groningen een definitieve plek gevonden waar je – tijdelijk of voor langere tijd – terecht kunt als het leven even tegenzit.

Over de schrijver

5 gedachten over “Een zelfvoorzienende time-out plek, midden in de natuur”

    1. Mag ik er ook gebruik van maken? Hoe worden de kosten betaald, door de ziektekostenverzekering of moet je zelf bijdragen? Want ik heb geen geld helaas………

  1. Pingback: Wonen op het platteland met Erfdelen

  2. Pingback: Vijf manieren om in Nederland tot rust te komen

  3. Pingback: Ruimte vinden in een tiny house

Reacties zijn gesloten.