Op deze dagen kun je kijken in de tiny house van Marjolein

Marjolein haar tiny house is elke maand open voor publiek. Ze woont er nu een half jaar en is alweer klaar voor een nieuw avontuur. We spraken haar over haar toekomstplannen en haar tiny house agenda.
Je houdt elke maand open huis. Wat voor mensen komen daar op af en hoe bevalt het?
Iedere eerste zaterdag van de maand tussen 13:00 en 16:00 uur houd ik open huis. Zo kan ik mensen de kans geven een echt Nederlands tiny house te zien en te ervaren hoe dat werkelijk aanvoelt. De reacties zijn altijd positief. Mensen zeggen bijvoorbeeld vaak dat mijn huis veel ruimer is dan ze dachten. Het is hartstikke leuk om te doen, maar wel intensief. De mensen die komen hebben enorm veel vragen! Voorlopig blijf ik de open huis middag er in houden. Er is nog steeds veel belangstelling voor.
Daarnaast geef je ook workshops over wonen in een tiny house. Wat kunnen mensen daar precies leren?
Ik krijg veel berichten van mensen die ook in een tiny house willen wonen. Vaak weten mensen niet zo goed waar ze moeten beginnen. Hoe kom je aan een plek? Waar moet je aan denken bij het ontwerp? Moet je off-grid of kun je ook aangesloten zijn? Hoe begin je met ontspullen?
Inmiddels heb ik een hoop kennis en ervaring in huis om anderen op weg te kunnen helpen, dus heb ik samen met Monique van Orden het plan opgevat om workshops te organiseren met het thema ‘Realiseer je eigen Tiny House’. De eerste sessies zitten (zo goed als) vol maar ik verwacht dat we volgend jaar nieuwe workshop data gaan plannen.

Afbeelding: Marjolein Jonker
Afbeelding: Marjolein Jonker

Deze maand ben je begonnen aan een heel nieuw avontuur. Wil je daar iets meer over vertellen?
Met mijn blog, de werkzaamheden voor Tiny House Nederland en het geven van presentaties had ik inmiddels een fulltime job aan de Tiny House Movement. Voornamelijk onbetaald werk, maar dat vond ik niet erg. Ik had er echter ook nog een ‘gewone’ baan van 34 uur in de week naast en dat was niet meer te combineren.
Per 1 november ben ik daarom volledig als zelfstandig ondernemer aan het werk om de Tiny House Movement verder te promoten en op weg te helpen. Dat doe ik met mijn bedrijf Marjolein in het Klein en als projectleider voor Stichting Tiny House Nederland. Bijvoorbeeld door het geven van lezingen en workshops, advies aan personen en organisaties en via mijn blog. Een enorme stap waarvan ik nooit had gedacht dat ik die zou nemen.
Het voelt goed, mijn hart ligt bij de Tiny House movement en er liggen kansen genoeg. Ik denk dat ik gek zou zijn als ik dit niet zou doen. Wie krijgt er nu de kans om van zijn passie zijn beroep te maken? Dat is toch iets waar we allemaal van dromen? Het is een risico en je moet zekerheden loslaten, maar daar heb ik afgelopen twee jaar best een beetje ervaring mee opgedaan dus ik ga er voor!
Waar hoop je dat je volgend jaar om deze tijd bent?
Ik hoop en verwacht we volgend jaar meer legale woonlocaties voor tiny houses gaan zien. Ik verwacht dat we met Stichting Tiny House Nederland een serieuze gesprekspartner worden voor overheden en andere relevante partijen, zodat we onze missie kunnen uitdragen en doelstellingen realiseren. Ik hoop dat ik mijn eigen wensen en dromen waar zal maken en succesvol ben als zelfstandig ondernemer.
Verder verwacht ik dat ik volgend jaar buren krijg en ik hoop dat we samen een succes maken van de de tiny house pilot in Alkmaar. Ik hoop dat ik mag blijven leren, nieuwe avonturen mag beleven en anderen mag blijven inspireren. Er is nog zoveel te doen! Een ding is zeker: ik zal me niet vervelen!
Waar kunnen we je de komende tijd vinden?
Iedere eerste zaterdag van de maand tussen 13:00 en 16:00 uur houd ik open huis. De open huis middag in december kan helaas niet doorgaan. Ik verplaats hem dus maar naar 26 november. Verder kan je me op de volgende plekken vinden:
17 en 24 november – workshop ‘Realiseer je eigen tiny house’ in Utrecht (vol)
18 november – Schiphol TEDx Amsterdam (besloten evenement)
3 december – Tiny House Nederland presentatie in Heerlen, Limburg
10 december – workshop ‘Realiseer je eigen tiny house’ in Tilburg, (vol)
19 en 26 januari – workshop ‘Realiseer je eigen tiny house’ in Alkmaar
28 januari – workshop ‘Realiseer je eigen tiny house’ in Zwolle. (vol)
Klik hier om naar het andere deel van het interview met Marjolein te gaan, waarin ze vertelt hoe ze het eerste half jaar in haar tiny house heeft ervaren.

Meer weten over Marjolein? Klik dan hier voor haar blog en Facebookpagina. Wil je op de hoogte blijven van Tiny House Nederland? Klik dan hier voor de site.

Alle prachtige afbeeldingen zijn van Marjolein in het Klein
Afbeelding: Marjolein Jonker
Afbeelding: Marjolein Jonker

Over de schrijver

1 gedachte over “Op deze dagen kun je kijken in de tiny house van Marjolein”

  1. Pingback: Marjolein over wonen in haar tiny house

Reacties zijn gesloten.