Gezocht: tiny house bewoners voor natuurgebied

Droom jij er van om in een tiny house te wonen? Wellicht is dit je kans! In Noord-Brabant zoeken ze namelijk twee dappere dromers die daar (tijdelijk) in een eigen tiny house willen wonen. Vrees niet: je mag je gelukkig ook aanmelden als je nog moet beginnen met bouwen. Het gaat namelijk vooral om het enthousiasme en het doorzettingsvermogen van de toekomstige bewoners. Wij zouden het liefst vandaag nog verhuizen want de locatie is zo ontzettend mooi!

Tiny house ambassadeurs

Deze week verscheen er een prachtig berichtje op de site van onze favoriete tiny house bewoner Marjolein Jonker. Er is namelijk een zoektocht gestart naar twee enthousiaste tiny house bewoners voor twee percelen in het groen. De eigenaar van de percelen wil nog even anoniem blijven, maar hij of zij wil er uiteindelijk samen met de twee geluksvogels voor gaan zorgen dat wonen in een tiny house in die omgeving legaal wordt. Hoe gaaf is dat?
Er wordt dus niet alleen gezocht naar tiny house bewoners, maar naar enthousiaste ambassadeurs die gesprekken met de gemeente willen voeren en er voor willen zorgen dat meer mensen in deze omgeving de kans krijgen om in een tiny house te wonen. En die omgeving, daar hebben wij wel oren naar..
Tiny House Bos

Een tiny house in het bos

Zie jij jezelf al in een bos wonen in een klein huisje? Zo middenin het groen met elke ochtend de frisse geur van dennennaalden, het gefluit van vogels en het geruis van bladeren om je heen? Dan zou dit wel eens je kans kunnen zijn. De deelnemers die uiteindelijk gekozen worden, mogen namelijk hun huisje neerzetten op een van de twee bospercelen in Noord-Brabant.
De eerste locatie ligt in Schaijk, gemeente Landerd. Dit grote bosperceel is gelegen nabij het grote natuurgebied De Maashorst en kent een rijke flora en fauna. Er staan een hoop eiken-, noten- en dennenbomen en er zijn allerlei sporen van wild, vogels en andere dieren te vinden. Je kunt uit twee locaties kiezen om je tiny house neer te zetten en er is zelfs ruimte voor een moestuintje!
De tweede locatie ligt in Schaijk Neerkant, gemeente Deurne. Het schijnt dat er in het verleden afgravingen zijn geweest, maar uit onderzoek is gebleken dat de grond en het grondwater gelukkig niet vervuild zijn. Meer informatie is er helaas nog niet te vinden over dit perceel.

Meld je aan!

Sta jij te trappelen om je aan te melden voor dit bijzondere project? Kijk dan eens op de site van Marjolein in het Klein voor de aanmeldformulieren. Op deze formulieren wordt er o.a. gevraagd naar je gezinssamenstelling, de realisatie van je tiny house en je motivatie. Als je alles invult wordt er zo snel mogelijk contact met je opgenomen. Wij wensen alle dromers en aanpakkers veel geluk!
Wil jij meer weten over deze oproep? Ga dan naar de site van Marjolein in het Klein voor meer info.

Verder lezen?

Woon jij liever in de stad? In Twente zoeken ze ook mensen die in een piepklein huisje willen wonen. Klik op de foto om naar het artikel te gaan.
Tiny Housing Twente

Over de schrijver

24 gedachten over “Gezocht: tiny house bewoners voor natuurgebied”

  1. Wij hebben een bosperceel nabij eindhoven en willen ook de mogelijkheden bekijken om er een tiny house te plaatsen. Er mag wel gekampeerd worden, het perceel heeft de bestemming Bos. Is er iemand die ons hierin kan adviseren?

    1. Bob, het is alweer een tijd later dan wanneer je je bericht gepost had. Ik lees het nu voor het eerst. Ben je al verder met je plannen? Hoe is de status nu? Wij hebben namelijk ongeveer hetzelfde idee en was nieuwsgierig hoe je het hebt aangepakt en wat je te weten bent gekomen.

Reacties zijn gesloten.