Gezocht: tiny house bewoners voor natuurgebied

Droom jij er van om in een tiny house te wonen? Wellicht is dit je kans! In Noord-Brabant zoeken ze namelijk twee dappere dromers die daar (tijdelijk) in een eigen tiny house willen wonen. Vrees niet: je mag je gelukkig ook aanmelden als je nog moet beginnen met bouwen. Het gaat namelijk vooral om het enthousiasme en het doorzettingsvermogen van de toekomstige bewoners. Wij zouden het liefst vandaag nog verhuizen want de locatie is zo ontzettend mooi!

Tiny house ambassadeurs

Deze week verscheen er een prachtig berichtje op de site van onze favoriete tiny house bewoner Marjolein Jonker. Er is namelijk een zoektocht gestart naar twee enthousiaste tiny house bewoners voor twee percelen in het groen. De eigenaar van de percelen wil nog even anoniem blijven, maar hij of zij wil er uiteindelijk samen met de twee geluksvogels voor gaan zorgen dat wonen in een tiny house in die omgeving legaal wordt. Hoe gaaf is dat?
Er wordt dus niet alleen gezocht naar tiny house bewoners, maar naar enthousiaste ambassadeurs die gesprekken met de gemeente willen voeren en er voor willen zorgen dat meer mensen in deze omgeving de kans krijgen om in een tiny house te wonen. En die omgeving, daar hebben wij wel oren naar..
Tiny House Bos

Een tiny house in het bos

Zie jij jezelf al in een bos wonen in een klein huisje? Zo middenin het groen met elke ochtend de frisse geur van dennennaalden, het gefluit van vogels en het geruis van bladeren om je heen? Dan zou dit wel eens je kans kunnen zijn. De deelnemers die uiteindelijk gekozen worden, mogen namelijk hun huisje neerzetten op een van de twee bospercelen in Noord-Brabant.
De eerste locatie ligt in Schaijk, gemeente Landerd. Dit grote bosperceel is gelegen nabij het grote natuurgebied De Maashorst en kent een rijke flora en fauna. Er staan een hoop eiken-, noten- en dennenbomen en er zijn allerlei sporen van wild, vogels en andere dieren te vinden. Je kunt uit twee locaties kiezen om je tiny house neer te zetten en er is zelfs ruimte voor een moestuintje!
De tweede locatie ligt in Schaijk Neerkant, gemeente Deurne. Het schijnt dat er in het verleden afgravingen zijn geweest, maar uit onderzoek is gebleken dat de grond en het grondwater gelukkig niet vervuild zijn. Meer informatie is er helaas nog niet te vinden over dit perceel.

Meld je aan!

Sta jij te trappelen om je aan te melden voor dit bijzondere project? Kijk dan eens op de site van Marjolein in het Klein voor de aanmeldformulieren. Op deze formulieren wordt er o.a. gevraagd naar je gezinssamenstelling, de realisatie van je tiny house en je motivatie. Als je alles invult wordt er zo snel mogelijk contact met je opgenomen. Wij wensen alle dromers en aanpakkers veel geluk!
Wil jij meer weten over deze oproep? Ga dan naar de site van Marjolein in het Klein voor meer info.

Verder lezen?

Woon jij liever in de stad? In Twente zoeken ze ook mensen die in een piepklein huisje willen wonen. Klik op de foto om naar het artikel te gaan.
Tiny Housing Twente

Over de schrijver

24 reacties op “Gezocht: tiny house bewoners voor natuurgebied”

 1. Bewoning zou alleen mogelijk zijn aan de rand van een dergelijk gebied, omdat er anders te veel verstoord zou worden aan de omgeving. Er zijn toch voorzieningen nodig zoals riool, en waterleiding.

 2. Hoe aantrekkelijk het me ook lijkt… Ik ben het eens met de mensen die stellen dat we dit soort projecten juist in de bewoonde samenleving moeten realiseren, nu blijft het teveel iets voor excentriekelingen…

 3. kan het niet ,de schrijfster zegt het zelf al in het begin,je moet wel heel veel doorzettingsvermogen bezitten om daarin te wonen…….

 4. Ik ben het niet eens met de reacties. Mensen kunnen prima in het bos wonen, mits ze het bewustzijn hebben om in harmonie te leven met de natuur en zonder afval te produceren. In onze maatschappij gaan we er van uit dat we alles moeten segregeren, maar volgens mij ligt een gezonde en duurzame toekomst juist in integratie. Qua wonen is mijn visie dat mensen verspreid over het land wonen, met afwisselijk van kleine stukjes bos, tuin, akker en huisjes. Alles ecologisch verantwoord uiteraard. Volgens is het ook veel gezonder en gelukzaliger om in het bos te wonen dan in de stad.

 5. Hoe aanlokkelijk dit ook klinkt ga ik akkoord met de idee dat niet alles als woongebied dient te worden ingevuld.
  Probeer liever de plaatsen waar mensen wonen groener te maken dan het groen te vermenselijken.

 6. Vind tiny houses in het bos geweldig maar dit is echt een hele verkeerde ontwikkeling. Als dit wordt toegestaan zijn ook de bospercelen die nu nog een beschermde zone vormen vogelvrij. Niets blijft gespaard in de expansiedrift van mensen. Het ziet er onschuldig en alternatief uit maar het is de opmaat voor onbeperkte
  bebouwing.

  1. Ben het met Hond eens. Lijkt me geweldig, maar dan moet er verder niets uit het bos verdwijnen en geen wegen e.d. aangelegd worden en volledig ecologisch en cradle to cradle gewoond worden. Geen auto’s, geen plastic, alles bio en in harmonie met de natuur.

Reacties zijn uitgeschakeld.