Deze filmmaker bouwde zijn eigen off grid tiny house in de natuur

We kennen het gevoel allemaal: moe zijn van de dagelijkse sleur en het hoge leeftempo en verlangen naar rust en een meer duurzaam bestaan. Deze filmmaker besloot de daad bij dat verlangen te voegen. Hij bouwde zonder enige vorm van ervaring zijn eigen tiny house in de natuur (of micro cabin, zoals hij het zelf noemt). Bovenop een berg in het oosten van Canada. Waar geen wegen naar toe leiden. Off the grid. Totaal zelfvoorzienend. 

Tiny house in de natuur

Het Castaway huis staat bovenop een klif in een ongerept bos. Het duurde drie jaar om het te bouwen, omdat er geen weg naar het huis loopt en het dus moeilijk was om bouwmaterialen ter plekke te krijgen. Het tiny house is 36,7 m2 en bestaat uit de begane grond met een woonkamer, een open keuken en badkamer met wastafel en bad. En een vide waar een slaapkamer en werkruimte is ingericht. Voor het composttoilet moet je naar buiten, naar een losstaand bijgebouwtje, net als vroeger eigenlijk.

Tiny House In De Natuur

Zonne-energie

De filmmaker woont tegenwoordig fulltime in het huis, samen met zijn vriendin. Omdat hij ook thuis werkt, had hij voldoende stroom nodig voor het huis en zijn satellietverbinding. Er staat dan ook een behoorlijk sterk systeem van zonne-energie voor 1.300 watt, die is aangesloten op vier deep-cycle batterijen van 550 ampère per uur. Als backup staat er nog een generator bij het huis.

Regenwater

Omdat er verder geen waterput is, zijn er drie tanks van elk 1.000 liter neergezet om het regenwater in op te slaan. Het drinkwater halen ze uit een nabijgelegen bron. Naast de houtkachel zorgt de isolatie voor genoeg warmte in dit tiny house in de natuur. Al met al kostte het huisje slechts CA$65,000 (41.100 euro): niet slecht voor een heel huis in de natuur.

Bekijk meer foto’s van het Castaway tiny house in de natuur op Instagram of volg het stel op hun YouTubekanaal: Canadian Castaway, modern of the grid living.

Zou jij zo totaal geïsoleerd in de natuur kunnen en willen leven? Laat het ons weten door hieronder een reactie achter te laten. 

Lees ook het verhaal van dit stel dat aan de westkust van Canada een eigen eiland bouwde. Of over dit tiny house dat uit de 3D printer komt rollen. 

Bron: Inhabitat. Foto’s: Castaway

Over de schrijver

5 reacties op “Deze filmmaker bouwde zijn eigen off grid tiny house in de natuur”

  1. Zo’n huisje heb ik al. Het staat middenin de Wynserpolder en is al sinds 2004 offgrid. De stroom komt van zonnepanelen op het dak (28), het water uit de welput en ik heb twee butagasflessen voor het koken.
    In het huisje staat een grote houtkachel, De badkamer staat apart van het huisje en daarin staat een droogtoilet. Tussen 2002 en 2005 hadden Zayhra en Yby hier het project Natuurlijk Leven. In 2008 nam ik het huisje over.
    Het huisje verhuur ik aan stiltezoekers en onthaasters, vogelaars en natuurmensen. Zie ook http://www.molenaarshuisje.nl of kijk op http://www.natuurhuisje.nl
    Dus als je eens in the middle of nowhere in Friesland wilt ervaren hoe het is om zelfvoorzienend te leven, ben je van harte welkom!

Reacties zijn uitgeschakeld.