Dromen over klein wonen en tiny houses op TinyFindy

Dromen over je volgende woning is razend populair. Maar word je er wel zo blij van, als bijna alles wat je te koop ziet staan onbetaalbaar voor je is? Gelukkig is er sinds een paar jaar TinyFindy, waar je heerlijk weg kunt dromen over kleine en betaalbare tiny houses.

Klein wonen

Naast het feit dat het gemiddelde huis onbetaalbaar is geworden voor een groot deel van de Nederlandse bevolking, vragen steeds meer mensen zich af of groot wonen nu wel zo nodig is. Of zelfs wenselijk. Een derde van de Nederlanders woont alleen, wat moet je dan met een groot huis? Je blijft maar schoonmaken en ook onderhoud vraagt veel tijd en geld. Bovendien ben je nutteloze ruimte aan het verwarmen en we willen toch graag een steentje bijdragen aan de energietransitie, niet waar?

Tiny houses

Dan is een tiny house misschien helemaal niet zo’n verkeerd idee. Je bent minder geld kwijt aan wonen waardoor je meer hoeft te werken en meer tijd hebt om te doen waar je blij van wordt. Zoals even lekker gestrekt op de bank ploffen met een goed boek. Of met een goed glas wijn quality time doorbrengen en het leven vieren met vrienden en familie. Of een lange wandeling maken door de natuur. Moestuinieren. De mogelijkheden zijn legio. Daarbij komt dat je met klein wonen ook je ecologische voetafdruk verkleint, omdat je in een tiny house minder stroom, water en spullen verbruikt. Een echte win-win situatie dus: lagere kosten, meer tijd voor jezelf en een kleinere ecologische voetafdruk.

Het is dus niet zo gek dat de vraag naar tiny houses enorm toeneemt. Op de website TinyFindy vind je een assortiment aan tiny houses van diverse Nederlandse leveranciers. Dat aanbod is in een kleine drie jaar behoorlijk gegroeid. Per dag vinden ruim 1200 mensen hun weg naar de site. Je vindt er fabrieksmatig geproduceerde huisjes maar ook tiny house bouwers die je kleine stulpje helemaal naar jouw persoonlijke wensen ontwerpen en bouwen.

Een kavel zoeken

De meeste huisjes koop je zonder grond, dus je moet er dan zelf nog een kavel bij zoeken. TinyFindy-oprichter Marjolein Jonker, zelf Tiny House bewoonster van het eerste uur, legt uit: ‘TinyFindy komt voort uit mijn droom dat er een website is waar mensen die in een Tiny House willen wonen, op zoek kunnen gaan naar een kavel waar dat mag. Helaas zijn die plekken er nog niet zo veel en staan er momenteel dus vooral Tiny Houses zonder grond op TinyFindy. Maar als ik zie hoe de Tiny House beweging groeit, dan weet ik zeker dat dit in de toekomst gaat veranderen!’

Zelf bouwen

Voor de mensen die graag zelf een tiny house willen bouwen is er ook genoeg te vinden op TinyFindy. Je kunt er allerlei producten vinden, van speciaal op maat gemaakte tiny housekozijnen tot zonnepanelen installaties. Sinds 8 oktober is er een nieuwe versie van de site gelanceerd. Naast tiny houses, kavels en producten voor tiny houses vind je er een nieuwe categorie: tiny housediensten. Hierbij kun je denken aan architecten die gespecialiseerd zijn in kleine woningen, maar bijvoorbeeld ook aan relevante cursussen.

Maar voor veel mensen blijft het scrollen door het aanbod van de bijzondere huisjes toch het leukste dat er is. Dromen wordt pas echt leuk wanneer je dromen ook echt haalbaar zijn. En dat is zo met tiny houses.

Foto: hugahome

Over de schrijver

1 gedachte over “Dromen over klein wonen en tiny houses op TinyFindy”

  1. Wat zou het toch mooi zijn als er echt meer langere termijn projecten of meer kavels komen en dat hieft echt niet gröot te zijn zou zelf top zijn als bij boer is waar je je tiny house zelfvoorzienend eco footprind arm kon plaatsen.
    Veel projecten komen helaas niet van de grond mega veel grite kantoorpanden staan leeg en ja ceel grote woningen word ook 70% procent maar klein deel gebruikt veel mensen zijn alleenstaand of bestaan uit een ouder gezinnen in vaak slecht geisoleerde huurhuizen met torenhige huren.

Reacties zijn gesloten.