TinyFindy bestaat 500 dagen en viert dat met een winactie

Afbeelding: TinyFindy | TinyFindy, de website waarop je tiny houses en woonlocaties voor deze woonvorm kunt zoeken én aanbieden, bestaat 500 dagen. Inmiddels wordt de site dagelijks meer dan 500 keer bezocht. Initiatiefnemers Marjolein Jonker en Marcel van Mierlo hebben veel vertrouwen in de toekomst van klein wonen in Nederland. “Direct na de start werden we volop benaderd door deelnemers en dat is gelukkig zo gebleven. Het aantal aanbieders en bezoekers blijft maar groeien”, vertelt Marjolein Jonker.

Vrij snel na de lancering van TinyFindy bleek dat het platform ook geschikt was voor het aanbieden en verkopen van producten die in een tiny house gebruikt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan interieurproducten en bouwmaterialen. “Je vindt er nu net zo makkelijk een tiny house op wielen als zonnecollectoren en waterfilters.”

Open dagen

Marjolein runt de website samen met Marcel. Het aanbod op de website wisselt regelmatig en twee keer per maand verschijnt er een actuele blog. Abonnees kunnen zich gratis inschrijven voor de nieuwsbrief. Een veelgelezen item daarin is het overzicht van alle open dagen bij tiny house-bewoners. “Soms is dat één huisje, maar inmiddels kun je ook op bezoek bij tiny house-dorpjes, zoals Tiny House Alkmaar en Kleinhuizen in Nieuwegein”, aldus Marjolein.

500 dagen

Om het 500-daagse bestaan van TinyFindy te vieren, geven Marjolein en Marcel vijf keer een verrassingspakket weg, ter waarde van 28 euro. Wie zich in de maand mei via het inschrijfformulier op de website opgeeft voor de gratis nieuwsbrief, doet mee met de winactie. De winnaars worden via een e-mail op de hoogte gesteld.

Toekomstplannen

Een nieuw project voor TinyFindy is het tiny house-register. Marjolein heeft een overzicht gemaakt van alle initiatieven in Nederland. Zo weten aspirant tiny house-bewoners die op zoek zijn naar een woonlocatie waar nieuwe initiatieven en woonmogelijkheden ontstaan. Iedereen kan zich voor het register inschrijven, voor 10 euro per jaar. Je ontvangt dan nieuwsberichten voor de provincie(s) waar je wilt wonen.

Over Marjolein en Marcel

Marjolein ken je misschien van haar blog ‘Marjolein in het klein‘. Sinds mei 2016 woont ze in haar zelfvoorzienende tiny house in Alkmaar en schrijft ze over haar belevenissen. Marcel is bouwkundig ingenieur. Hij heeft een vaste rubriek in Klein Wonen Magazine en schrijft twee keer per week een blog op ‘LEVEN in Tuinen‘, over de wereld van klein wonen en leven.

Over de schrijver