Tips voor de leukste alternatieve Valentijnscadeautjes

Liefdesbunny
Bron: M. Postma – Sienot

Morgen is het Valentijnsdag, tijd om jouw geliefde eens extra te verwennen met een kaartje, bloemetje of cadeautje. Er veel manieren om jouw liefde te tonen en ook nog eens milieuvriendelijk en sociaal zijn. Zo denk je niet alleen aan het hart van jouw geliefde, maar ook aan dat van een ander. We noemen er 5.
Knuffel
Als je van plan bent om een knuffel te geven, denk dan aan een knuffel voor het goede doel. Zoals het langorige konijn van het Kinderfonds. Door de aanschaf van dit konijn win je niet alleen het hart van jouw liefste, maar steun je tegelijkertijd een Ronald McDonald Huis bij jou in de buurt. Het volledige aankoopbedrag gaat namelijk naar dit ‘thuis ver van huis’.
Ondergoed
Een sexy boxershort voor jouw vriend is natuurlijk altijd een goed idee. En niets zo sexy als een onderbroek van bamboe. Het ziet er lekker stoer uit en is eco-vriendelijk geproduceerd. Bamboe heeft een mooie ronde vezel en is zachter dan katoen. Bamboe ondergoed zit daarom veel lekkerder dan ondergoed van katoen. Daarnaast ventileert het beter en neemt sneller vocht op dan katoen.
Massage
Een cadeaubon voor een massage is een echte verwennerij, maar wordt nog beter als jij de massage zelf geeft. En dan natuurlijk met milieuvriendelijke massageolie. Bijvoorbeeld een massagebar van Lush. De ‘From Dusk ’til Dawn’ zit boordevol stimulerende ingredienten zoals siciliaanse citroen, zoete sinaasappelolie, ginseng en ginko voor extra energie. Leuk detail: Lush pakt een cadeautje niet in papier, maar in een doek. Deze Japanse verpakkingsmethode heet furoshiki. In Japan knoopt men het geschenk in een doek, die steeds weer hergebruikt wordt. Als je daar een cadeau ontvangt dat op een dergelijke manier verpakt is, geeft de ontvanger de Furoshiki weer terug aan de gulle gever. Hier mag je de doek natuurlijk ook gewoon zelf houden.
Zoete verwennerij
Valentijn is bijna onlosmakelijk verbonden met chocola. Maar dan wel biologische! Bijvoorbeeld de biologische ‘love shock’ reep. Deze biologische handgemaakte chocoladereep boordevol rauwe cacao is er in verschillende soorten, zoals gojibessen en sinaasappel. Saillant detail: rauwe cacao bevat triptofaan en fenyletylalamine (PEA), twee stofjes die dat heerlijke verliefde gevoel versterken.
Liefdesmenu
De liefde gaat door de maag, het is dus ook niet zo gek dat veel verliefde stelletjes uit eten gaan met Valentijn. Maar thuis koken is ook niet te versmaden. Verras jouw liefste met een menu vol lustopwekkende en biologische ingredienten. Denk bijvoorbeeld aan avocado’s, vijgen en spaanse pepers. Serveer er een glas champagne bij en jullie hoeven niet meer naar buiten!
Bron: hetkanWel, Treehugger, Kinderfonds
Lees ook
Alternatief voor Valentijns-sentiment: dansen tegen sexueel geweld
Nederlanders gooien teveel herbruikbare kleding weg
Red de wereld, koop een kaasje