Toekomstige koe scheet minder

Foto: Bob Jagendorf, Flickr

Wetenschappers kunnen koeien zo modificeren dat ze minder methaan produceren. Dat is goed nieuws voor de planeet. Wie denkt aan het toenemende broeikaseffect, zal waarschijnlijk vooral de schuld geven aan auto’s, schepen en vliegtuigen. Maar vlak koeien ook niet uit. De flatulentie van koeien (een mooi woord voor scheten) is goed is goed voor 50 miljoen ton methaan per jaar. Per koe! 
De hoeveelheid methaan in de atmosfeer neemt de laatste jaren toe. De veestapel is daar voor een belangrijk deel schuld aan, zo denken onderzoekers. Gelukkig is er een ontwikkeling die de methaanproductie weer wat naar beneden kan brengen: koeien die minder scheten laten.
De scheetloze koe is een Australisch initiatief. Sommige koeien produceren van nature minder methaan. Door de genen van deze koeien door te fokken met dito stieren, moet er uiteindelijk een koe komen die veel minder flatulent is dan de gemiddelde melkmachine nu. Op die manier moet de Australische veesector al in 2020 duurzaam zijn, zo zeggen de initiatiefnemers.
Bron: Faqt
Meer opmerkelijk nieuws van Faqt 
Sneller herstel met Sinatra
Gigantisch papieren vliegtuig
100 jaar oude gloeilamp gevonden: werkt nog steeds

Over de schrijver

4 reacties op “Toekomstige koe scheet minder”

  1. Het modifiseren/manipuleren is ziek, en gaat hoe dan ook vroeg of laat heel erg verkeerd.
    Prima dat die mensen zichzelf ermee kapot maken maar het wordt ook verkloot voor mensen die het niet willen.
    Vee krijgt verkeerde voeding zoals mais dat ze eigenlijk slecht kunnen verteren en daarom krijgen ze antibiotica nog voor ze ziek kunnen worden.
    En nu gaan we zien dat bacterien tegen antibiotica kunnen en we allemaal weer dood gaan aan een simpele long ontsteking. Geniet nog even lekker van uw medium Steak!!

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020