Wat kunnen we leren van de film Tomorrow?

Afbeelding Uit De Film Tomorrow/Demain
De film Tomorrow (Demain) gaat over de wereld van morgen. In 2013 kondigde het tijdschrift Nature het mogelijke uitsterven van een deel van de mensheid aan. Dit zou niet pas ergens in de verre toekomst gaan gebeuren, maar al voor het einde van deze eeuw. Na het horen van dit doemscenario besloten filmmakers Mélanie Laurent en Cyril Dion dat ze daar een stokje voor wilden steken. Ze besloten dat ze zelf te klein waren om de wereld te redden, maar dat een film over oplossingen en mooie verhalen een goed begin zou zijn. Samen met een team van vier mensen gingen ze op pad.
“Ongeveer drie jaar geleden kwam Cyril naar me toe terwijl ik zwanger was.” Vertelt Mélanie Laurent in de trailer. “Hij vertelde me dat mijn zoon zou opgroeien in een wereld waar voedsel, water en olie schaars zou zijn. We moesten iets doen. We besloten dat we misschien niet de wereld konden redden, maar dat we zouden kijken naar waar we nu zijn. We reisden de hele wereld over om mensen te ontmoeten die mooie alternatieven creëren.”
Pioniers
Tijdens hun reis ontmoetten ze pioniers van over de hele wereld. Van California tot Kopenhagen, van Frankrijk tot India: overal zijn enthousiaste mensen bezig om oude speelvelden opnieuw uit te vinden. De documentaire laat pioniers zien op het gebied van agricultuur, energie, economie, democratie en onderwijs. Zo nemen ze een kijkje bij een voedselnetwerk in Detroit, een organische markttuin in Normandië en in de schone fietsstad Kopenhagen.
Door deze en andere nieuwe ideeën te belichten, willen de makers laten zien dat er vandaag al manieren zijn om de wereld van morgen positief te veranderen. Cyril Dion: “ Er is geen perfecte democratie of economisch model. Tijdens onze reis ontdekten we een nieuwe wereld waarin elke gemeenschap meer zelfstandig is, en daarvoor meer vrij. Deze mensen schrijven samen een nieuw verhaal. Het is niet te laat, we moeten nu in beweging komen!”
Na hun inspirerende reis komen de filmmakers met een aantal oplossingen die je zelf kunt toepassen in je huis, met je buurt of in de politiek. Lees de tips op op Voor de Wereld van Morgen.

Kijk Tomorrow nu thuis!

Tomorrow is uitgebracht op DVD & Blue Ray dus je kunt hem nu ook thuis kijken. Of nog beter, stuur ons vòòr 26 september een email waarom je deze film graag wilt zien en maak kans op een van de 3 DVD’s en Blue Ray’s die we weg mogen geven! Geef in je email aan of je graag een DVD of Blue Ray wilt winnen en wat je adresgegevens zijn. De winnaars ontvangen bericht per email.

Over de schrijver

5 gedachten over “Wat kunnen we leren van de film Tomorrow?”

 1. L.S.
  Ik zou graag wat meer willen leren en weten over de flora en de fauna over het algemeen. Je bent nooit te
  oud om te leren,je zit voortdurend in de school banken zeg ik altijd,voor mij is dat zo.
  Afgezien van mijn hoge leeftijd {84} doe ik zelf mijn groenten + fruit planten in mijn moestuin in een Arboretum.
  Doe het met liefde + plezier, en ben bovenal zeer dankbaar voor dat het mij nog lukt. Ga er met plezier naar toe,
  en het allerleukste vind ik “Het oogsten” van de gewassen + en het uitdelen daarvan, aan mijn kinderen, fam. leden
  kennissen en de buren. Ik krijg n.l. niet alles op !
  Ben n.l. een geweldig leergierig mens, wat helemaal past met mijn sterrenbeeld!
  Vriendelijke groetjes, en hoop met een beetje mazzel deze leer-rijke dvd’s in mijn bezit te hebben.
  Liefs.

 2. Goede morgen,
  Deze DVD zou me goed kunnen helpen bij het verder ontdekken van mogelijkheden wat betreft de moestuin. Ik ben er dit jaar mee begonnen en geef ook groenten weg aan buren. Ze zijn verbaasd dat dat groeit in onze tuin. Ik hoop op deze manier ook het kweken te stimuleren. Het kan ook in grote potten. Alle beetjes helpen. Inspiratie en meer mogelijkheden zien is zeer welkom!

 3. Ik voornemens een geheel zelfvoorzienende locatie in Curaçao te gaan realiseren en kan daar elke tip goed bij gebruiken, dus de film tomorrow kan hier aan een goede bijdrage leveren.

 4. Ik zou graag de film ‘tomorrow’ willen winnen. De film lijkt me erg inspirerend voor het buurtmoestuinieren wat ik doe. En voor mijn plannen om kinderen enthousiast te krijgen voor het kweken.

 5. Wij zouden heel graag de film “tomorrow” winnen. Wij wonen sinds een aantal jaar in Frankrijk en produceren daar groente op een biologische manier.

Reacties zijn gesloten.