Tony Chocolonely krijgt een eigen fabriek!

Misschien wist jij het al, maar er komt een echte Tony Chocolonely chocoladefabriek! Eentje waar je met eigen ogen kunt zien hoe de lekkerste repen gemaakt worden en waar je zelfs doorheen kunt zoeven in een achtbaan (inclusief looping). We moeten helaas nog even geduld hebben voor het zo ver is, de fabriek komt er namelijk pas over drie jaar. Er is gelukkig al wél vast een Tony Store geopend waar je alles kunt leren over chocola en van de meest smakelijke repen kunt snoepen. Wij geven je graag een kleine update over de (h)eerlijke wereld van Tony Chocolonely.

Een chocoladefabriek

De Chief Chocolate Officer van Tony Chocolonely droomt al jarenlang van een eigen Tony’s Chocolonely fabriek. Dat is niet omdat ze bij Tony’s nou zo’n grote fan zijn van Charly’s Chocolate Factory, maar omdat ze een hele belangrijke missie hebben die ze met zoveel mogelijk mensen willen delen. Bovendien willen ze mensen informeren en bewust maken van de wereld die achter chocola schuil gaat.
Wist jij bijvoorbeeld dat er op dit moment slaven op de cacaoplantages in West Afrika werken, waarvan er heel veel kinderen zijn? Er zijn maar weinig mensen die dit weten, en dat vinden ze bij
Tony’s Chocolonely niet normaal. Zij vinden dat als je de cacao-industrie wilt veranderen en daar chocoladefans bij wilt betrekken, dat je best veel uit te leggen hebt. Er komt namelijk veel kijken bij chocolade maken, en al helemaal bij 100% slaafvrije chocolade. Daar vertellen ze bij Tony natuurlijk al heel veel over, zowel op de prachtige gekleurde wikkel als in de zoete (oneerlijk verdeelde) binnenkant. Bovendien delen ze hun missie via Tony Talks, social media, het jaarFAIRslag en tijdens hun jaarlijkse FAIR.
Zo bereiken ze gelukkig al veel mensen over hun traceerbare cacaomassa en cacaoboter, maar met hun chocoladefabriek willen ze hun verhaal aan nóg veel meer mensen vertellen. Want als er een echte chocoladefabriek bestaat waar iedereen zelf mag komen ruiken en proeven, het verhaal van chocolade leert in een ritje in een achtbaan door de fabriek, dan vertel je daar natuurlijk iedereen over. En zo wordt hun belangrijke verhaal nog bekender.
Lees verder bij Voor De Wereld Van Morgen

Over de schrijver

2 gedachten over “Tony Chocolonely krijgt een eigen fabriek!”

Reacties zijn gesloten.