Universele app maakt reizen goedkoper

Toogethr1Er zijn auto’s genoeg in Nederland, en toch kennen we veel mobiliteitsproblemen door drukke wegen en overvolle binnensteden. Autodeelnetwerk Toogethr wil hier iets aan doen door leden in staat te stellen met elkaar mee te rijden. Initiatiefnemer Martin Voorzanger noemt Toogethr een marktplaats om ritten, en daarmee autokosten, te delen.
Toogethr speelt, net als Nappcar, WeGo en Mywheels, in op de trend dat we van autobezit naar autogebruik gaan. Volgens sommige deskundigen, zoals Marjan Minnesma, directeur van Urgenda, zal het autobezit zelfs halveren in Nederland. Vooral jongeren spreekt deze gedachte aan. Want waar ouderen het bezit van een auto nog gelijk stellen aan status en vrijheid, daar zien jongeren weinig vrijheid in filerijden, een parkeerplaats zoeken en 30 euro parkeergeld betalen.
De huishoudbeurs die het netwerk steunt en onderzoek heeft gedaan naar het delen van auto’s, zegt dat mensen dit om drie redenen zouden willen. Ten eerste om te netwerken en kennis uit te wisselen met hun passagier. Ten tweede uit milieuoverwegingen en, ten derde, om te besparen op autokosten.
De afgelopen week ging Toogethr  van start. “We kiezen voor een regionale aanpak en richten ons in eerste instantie op Eindhoven en omgeving. Daartoe werken we nu samen met de High Tech Campus daar”, legt Voorzanger uit op Emerce.nl. “Eerst richten we op het creëren van aanbod. De vraag volgt dan vanzelf.”
Via de Toogethr mobiele web app kun je autoritten aanbieden en zoeken. Zo vind je een goedkope en gezellige reis naar je werk, festival of een andere plek. Op dit moment is de kans nog het grootst dat je een ritje vindt in de regio Eindhoven. Maar hoe meer mensen meedoen met Toogethr, hoe groter de kans dat je ook daarbuiten succes hebt.
Sterk punt van Toogethr is dat het gebruik maakt van een HTML5 web app. Het grote voordeel hiervan is dat je deze niet hoeft te downloaden en installeren, maar gelijk kan starten in je web browser. De Toogethr app, vind je hier: https://m.toogethr.com/. Deze link kun je gewoon gebruiken vanaf je desktop, laptop, iPad en smartphone.
Bronnen: Emerce, Voor de Wereld van Morgen
Lees ook:
Autobezit zal halveren in Nederland
Zeven tips om je huis te verwarmen en daarmee te besparen
10 groenste apps

Over de schrijver

6 reacties op “Universele app maakt reizen goedkoper”

 1. Kan ik me goed in herkennen, Martin, dank voor je toelichting. Zo leef ik al. We hebben een Prius, maar ik rijd meestal met 140 km/uur naar het centrum van Utrecht, terwijl ik zit te SMS'en en de krant te lezen. Als treinreiziger begrijp ik dan ook weinig van die 130 km/uur discussie.

 2. Mijn inziens leven we in een én/én wereld en niet in een én/of wereld. Ik denk zelf niet dat autobezit drastisch gaat stijgen of dalen de komende jaren. Maar veel mensen, zeker in grotere steden zullen goed nadenken als de tweede auto aan het eind van zijn leven zit. Daarnaast hebben jongeren steeds minder interesse in de auto als status symbool. Dus mijn vermoeden is dat veel mensen zowel 1 auto bezitten en daarnaast hun mobiliteitsbehoeften op andere manieren gaan invullen zoals carshare (car2go, snappcar, greenwheels, mywheels etc), rideshare (toogethr, samenrijden etc), OV etc. Ook mobiliteitskaarten (Radiuz, NS Business Card etc) bieden hierbij hulp.
  Martin Voorzanger | initiatiefnemer van Toogethr

 3. "De tijd dat iedereen een of twee eigen auto’s voor de deur heeft staan is binnenkort definitief voorbij, aldus Marjan Minnesma, de directeur van Urgenda. Het aantal auto’s in Nederland — nu 7,6 miljoen — gaat uiteindelijk halveren. “Bovendien bestaat het grootste deel niet meer uit privéauto’s, maar uit gemeenschappelijke auto’s of service-auto’s van mobility providers, die veel meer uren per dag rijden,” aldus Minnesma. Zij zegt dit in de duurzame bijlage van het NRC Handelsblad, verzorgd door het tijdschrift Ode.
  Zie: https://www.hetkanwel.net/2011/11/11/autobezit-hal

 4. Soms groeit iets eerst om later af te nemen. De ene trend sluit de andere niet uit.
  Steeds meer mensen wonen in de stad, dus je geeft zelf al aan waarom het juist wel in opkomst is.
  Meerijden is een heel gangbaar synoniem voor carpoolen.

 5. Waarom worden deze berichten niet getoetst door iemand met enige ervaring?
  "de trend dat we van autobezit naar autogebruik" Het autobezit blijft juist groeien, versterkt door de verlaging van de aanschafbelasting en de trend van een tweede (en derde) auto. "volgens sommige deskundigen zal het autobezit zelfs halveren in Nederland" wie zijn die deskundigen dan wel?
  Autodelen – wat iets anders is dan meerijden – lukt alleen in binnensteden met hoge parkeertarieven en parkeerschaarste. Meerijden, in goed Nederlands car poolen, is mislukt; vraag het Rijkswaterstaat.
  Overigens is meerijden heel oud en we noemen het openbaar vervoer.

Reacties zijn uitgeschakeld.