Top 10 grootste Nederlandse zonne-energie projecten

Nummer 4:  Hitachi Data Systems in Zaltbommel. Foto: Oskomera SPS
Nummer 4: Hitachi Data Systems in Zaltbommel. Foto: Oskomera SPS

De Top-10 van grootste Nederlandse zonne-energie projecten van Solarplaza laat zien dat de zakelijke markt op grote schaal aan het investeren is in zonne-energie. In de Top-10 vinden we onder andere Heineken, Venco en de Amsterdam Arena.

Daarnaast is het verhaal van Hitachi Data Systems in Zaltbommel zeer interessant. Met een vermogen van 1.6 Megawatt en een stroomopbrengst in het eerste jaar van zo’n 1.5 miljoen kWh veroverde dit project een vierde plek in de lijst. Het hele bedrijf is trots op deze prestatie, niet alleen de directie. Werknemers zijn duurzame ambassadeurs geworden, en vertellen enthousiast over wat hun bedrijf allemaal doet op het gebied van duurzaamheid. Naast het zonne-park op het dak zijn er ook 18 laadpalen geïnstalleerd in het parkeerdek waar werknemers gratis hun auto kunnen opladen. Daarnaast worden de wc’s doorgespoeld met opgevangen regenwater, waardoor een half miljoen liter schoon drinkwater wordt bespaard.

“De bedrijven in de Top-10 willen echt een verschil maken met hun duurzame bedrijfsvoering. Ze hebben een drive, nemen hun verantwoordelijkheid voor nu en de toekomst, en dragen deze boodschap met trots uit.” stelt Dennis Gieselaar van Oskomera.

Klik hier om de volledige lijst te bekijken.

Bron: thesolarfuture

Lees ook
Europa heeft meer energie dan het Midden-Oosten
[adrotate group=”2″]
Grootste Nederlandse windpark gaat stroom leveren voor 1,5 miljoen mensen

1 reactie op “Top 10 grootste Nederlandse zonne-energie projecten”

  1. Pingback: Top 10 grootste Nederlandse zonne-energie projecten | Nieuwe Aarde

Reacties zijn uitgeschakeld.