Top 10 beste pretparken van Europa

Nederland blinkt niet uit in bergen en in zon. Als vakantieland staan we daarom niet hoog aangeschreven. De Euro-paradox zorgt er echter voor dat velen dit jaar toch in eigen land moeten blijven. Euro-paradox? Ja, die houdt in dat je met de euro weliswaar bijna overal in Europa kunt betalen, maar dat diezelfde munt alles zo duur heeft gemaakt, dat je je land niet meer uit komt (copyright: frissewind).

Natuurlijk hebben we in ons land wel de hoogste museumdichtheid ter wereld, maar dat zijn meer topattracties voor de fijnproever. Want zeg nou zelf: het Rijksmuseum is niet echt een geslaagd dagje-uit voor een jong gezin.

Toch kunnen ook jonge gezinnen met gerust hart in ons land blijven. Nederland heeft namelijk maar liefst drie pretparken in de ‘Top 10 beste pretparken van Europa’. De nummer 1 van deze lijst is bepaald bijzonder: de Keukenhof in Lisse. Volgens de bezoekers van de Tros Radar website ‘Leuk voor alle leeftijden’ en ‘Elk jaar weer anders’. Opmerkelijk.

Persoonlijk geloof ik dat ik de good-old-Efteling toch meer waardeer. Maar die scoort ook prima met een 4e plaats, boven marketing-fabrieken als Warner Bros Movie World (Madrid) en Disneyland Paris.

Top 10 beste pretparken:

 1. Keukenhof – Lisse
 2. Europa Park – Duitsland / Rust
 3. Port avontura – Spanje/ Salou
 4. Efteling – Kaatsheuvel
 5. Alton Towers – Groot Brittannïe / Alton
 6. Warner Bros Movie World Madrid Spanje / Madrid
 7. Aqualandia Spanje / benidorm
 8. Disneyland Paris Frankrijk / parijs
 9. Plopsaland België / de panne
 10. Duinrell – Wassenaar

 

Over de schrijver

2 reacties op “Top 10 beste pretparken van Europa”

 1. ik heb dan wel geen kinderen, maar ik kan mer herinneren dat ik zelf als kind pretparken nou niet echt geweldig vond. vermoeiend en duur. terwijl ik er wel heel graag naartoe wou. invloed van de reclame? ik weet het niet. maar kinderboerderijen met een flinke speeltuin erbij, dat was gegarandeerd een succes.

Reacties zijn uitgeschakeld.