Top 5 bizarre ingrediënten van vegaburgers

Foto: Seph Swain, flickr

Van frikadellen wordt vaak beweerd dat er slachtafval, uiers, koeienogen en vet in zitten. Producenten ontkennen dit echter ten stelligste. De producenten van vegaburgers zijn echter trots op de opmerkelijke ingrediënten die ze in hun snack stoppen. Voor de consument betekent die kennis wellicht toch even slikken. Want al zijn ze diervriendelijk, biologisch en gezond, het is toch even sliken als je weet dat je bijvoorbeeld schimmel aan het eten bent.

Volgens OneWorld zitten er in vegaburgers:
– Aaneengeregen eiwitmoleculen (het lijkt wel kip)
– Schimmel (basis voor quorn)
– Bloemen (Lupine, nichtje van de pinda)
– Zeewier (zorgt voor een vlezige structuur)
– Plankton (Nog niet in de schappen)

Bron: OneWorld

Lees ook:

Rode M&M’s worden gemaakt van luizen

Over de schrijver

5 reacties op “Top 5 bizarre ingrediënten van vegaburgers”

  1. Schimmel zit ook in kaas, niet zo bijzonder. Wel verbazend vind ik plankton, want volgens mij is het daarmee geen vegaburger meer.

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020