Top 5: de beste muzieksites

Music was my first love… and internet my second. En de laatste jaren komen ze steeds dichterbij elkaar. Internet wordt steeds meer waar het voor bedoeld is: een online leefruimte waar alles te vinden is wat het leven leuk maakt. En voor de muziekliefhebber is dat goed. Je vindt steeds meer online muziektoepassingen. Dit is mijn top 5 van de beste “web2.0” muzieksites.

Het idee van Web2.0 is dat je online alles kan doen wat je wil (muziek luisteren, bestanden opslaan, films uitzenden) en dit kan delen met je vrienden. Voor muziek is Web2.0 een revolutie: het is nog nooit zo makkelijk geweest om goede muziek te vinden die bij jou smaak past. Dit zijn in mijn ogen 5 topsites die de echte muziekliefhebber niet aan zich voorbij kan laten gaan:
5. Liveplasma.com — Een ideale manier om uit te vinden welke bands je leuk zou kunnen vinden. Type een artiest (of film of regisseur) in en je krijgt een kaart met bands die passen bij jouw muzieksmaak.

4. Searchanylyrics.com — Goed, dit is niet echt web2.0, maar wel erg handig: een goed werkende zoekmachine voor lyrics.

3. webjay.org — De site lijkt nog een beetje rommelig, maar het idee is leuk: een zoekmachine voor online muziek. Gebruikers kunnen playlists uploaden zonder hun muziek. De zoekmachine zoekt ondertussen naar online versies van de nummers in je playlist. Je kunt dus muziek luisteren zonder dat je bestanden ergens online hoeft te zetten: dat hebben anderen al voor je gedaan. Enige probleem is natuurlijk dat jouw lievelingsmuziek al wel ergens op internet te vinden is…
2. mp3tunes.com — De ultieme tool voor iemand die overal bij haar muziek wil kunnen : 1 Gigabyte gratis ruimte om mp3tjes online op te slaan / te luisteren / aan vrienden laten horen.

1. Last.fm — Dit is mijn ontdekking van het jaar: een gepersonaliseerd radiostation gebaseerd op jouw voorkeuren. Typ een artiest in en je krijgt nummers van vergelijkbare muzikanten te horen. Je kunt aangeven welke muziek je leuk vindt, en op basis van jouw voorkeuren krijg je aanbevelingen en tips voor nieuwe muziek. Je kunt over je muziek bloggen, tags geven, muziek kopen. Alles kan, web2.0 op zijn best!

Over de schrijver

12 reacties op “Top 5: de beste muzieksites”

Reacties zijn uitgeschakeld.

Ontvang onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief en blijf zo op de hoogte van de populairste blogs, het laatste nieuws en de activiteiten van hetkanWEL. 

En volg ons op social media

Wist je dat?

HetkanWEL al 2 jaar op rij de titel Website van het Jaar gewonnen heeft in de categorie duurzaamheid.

Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2019
Hetkanwel-Websitevanhetjaar-2020