Top 5 eco-friendly hotels in Europa

Ben jij een voorstander van een schonere wereld en groene energie? En wil jij je principes ook zeker niet in Nederland achterwege laten wanneer je op vakantie gaat? Wij hebben een lijst van de top 5 meest eco-friendly hotels in Europa voor je opgesteld. Deze hotels zijn onder andere ‘groen’, omdat ze gebruik maken van zonne-energie en van natuurlijk materialen gemaakt zijn. Je kunt er dus met een gerust hart een ontspannende vakantie boeken.

Foto: myswitzerland

Bron foto: My Switzerland

White Pod in de Zwitserse Alpen
Het White Pod Hotel heeft een bijzonder design. Je overnacht in kleine ‘pods’ die luxueus zijn, en toch bijzonder weinig energie en water verbruiken. Ook maakt dit hotel gebruik van duurzame energie. Het hotel biedt een grandioos uitzicht over de Alpen en geeft je de mogelijkheid om van de zuivere lucht te genieten.

Lefay Resort & SPA Lago di Garda in Gargnano, Italië
Dit prachtige hotel biedt een adembenemend uitzicht over de zee en is waarachtig een prachtig bouwwerk. De structuren van het hotel zijn ingebouwd in de bergen, waardoor er minder energie nodig is. Ook zorgt dit voor een betere verdeling van de warmte. Het hotel verzamelt tevens regenwater en zorgt voor duurzaamheid van afval.

Hotel Topazz in Wenen, Oostenrijk
Dit hotel ziet er van buitenaf wellicht minder eco-friendly uit dan andere hotels in deze categorie. Toch draagt ook het Topazz zijn steentje bij. Het luxe complex maakt gebruikt van LED-lampen, drievoudig getinte ramen en verzorgt eco-friendly gerechten in het restaurant, aan de overkant van de straat.

Foto: zoover

Bron foto: Zoover

Hi Hotel in Nice, Frankrijk
Het Hi Hotel heeft het Green Globe certificaat ontvangen, wegens zijn gebruik van gerecycled papier, biologische verf en eco-friendly schoonmaakmiddelen. Bovendien verzorgt ook dit hotel smakelijke gerechten van biologische producten.

The Green House in Bournemouth, Verenigd Koninkrijk
Het Green House Hotel is, volgens eigen zeggen, het meest eco-friendly hotel in het land. Het gehele interieur is gemaakt van duurzame materialen. Bovendien is het hotel met zijn klassieke stijl een echte lust voor het oog, en is een ideale bestemming voor een luxe vakantie.

Over de schrijver