Top 5 TED video’s over eten

Dat er iets mis is met de manier waarop wij in de Westerse wereld eten is ondertussen wel duidelijk. De enorme groei van overgewicht, de toename van ziektes als kanker en diabetes, de ongelijke verdeling van arm en rijk — het begint bij onze omgang met eten.
Maar hoe moet het dan anders? Deze vijf mensen vertellen inspirerende verhalen over wat zij doen om een voedselrevolutie tot stand te brengen.
De eerste stap om kanker te voorkomen is eten. Volgens William Li, een expert op het gebied van bloedvaten, kunnen we meer dan 70 ziektes voorkomen als we een gezonde ontwikkeling van bloedvaten stimuleren. En dat kan bij uitstek met eten: soja, peterselie, knoflook en verschillende andere groentes en kruiden blijken een sterk beschermend effect tegen kanker te hebben.

Ron Finley moest 20 minuten rijden met de auto om een appeltje te kunnen kopen. In zijn buurt, South Central in Los Angeles, waren alleen fastfood restaurants en slijterijen te vinden — op elke hoek van de straat. Finley werd de “voedselwoestijn” zat, en besloot een “oerwoud van eten” voor zijn deur te planten. Hij werd een voedsel guerilla.

Michael Pollan is een bekende onderzoeksjournalist en schreef verschillende invloedrijke boeken over “echt eten”, voedsel dat niet 100 keer door een machine is bewerkt. In deze video legt hij uit wat er gebeurt als je de wereld bekijkt door de ogen van planten en dieren.

De 11-jare Mike Beahr vertelt over hij de “donkere kant van het industriële voedingssysteem” ondekte . Hij vindt dat boerderijen en het voedsel dat daar gemaakt wordt letterlijk weer in het zicht van mensen moet komen.

Pam Warhurst transformeerde een klein stadje in het noorden van Engeland tot een voedselparadijs, met kruiden, groentes en bomen die overal groeien.

Over de schrijver

2 reacties op “Top 5 TED video’s over eten”

  1. Pingback: 10 documentaires die je laten nadenken over alles wat je van voedsel en gezondheid weet » hetkanWel.nl

Reacties zijn uitgeschakeld.