Top 50 B Corps verdienen aan een mooiere wereld

Foto: Stilstaand Beeld Youtube-Film B Corps
Foto: Stilstaand Beeld Youtube-Film B Corps
Vijftig gecertificeerde Nederlandse B Corps laten bij het evenement ‘Celebrate the Changemakers‘ zien hoe je geld kunt verdienen, terwijl je werkt aan een mooiere wereld. Het is de tweede keer dat dit evenement plaatvindt. De organisatie is in handen van dutch en Dopper.
B Corps zijn succesvolle bedrijven die sociale en ecologische impact realiseren onder het motto “Using business as a force for good”. De 50 gecertificeerde Nederlandse B Corps laten de bezoekers zien hoe zij de wereld een stukje mooier maken met hun impactgedreven business modellen.
In de Kromhouthal in Amsterdam geven architect Thomas Rau en duurzame ondernemer Maurits Groen keynotes over de kracht van bedrijven om maatschappelijke verandering in gang te zetten en positieve impact te realiseren. Daarnaast zijn er inspirerende B Talks van de zakelijke leiders van Patagonia, Tony’s Chocolonely en Peer. Bezoekers aan het evenement kunnen deelnemen aan interactieve workshops en kennis maken met de B Corp Community op de B Fair. Zo ging het er aan toe bij Celebrate the Changemakers 2015.
B Corps ondernemen voor een betere wereld
Sinds 2006 werkt de non-profit organisatie B Lab aan de ontwikkeling van een wereldwijde community van succesvolle bedrijven die naast winst ook een hoge standaard voor sociale en ecologische impact nastreven. In de visie van B Lab willen bedrijven niet meer de beste van de wereld willen zijn, maar het beste vóór de wereld.
Werelwijd zijn er al er meer dan 1.600 gecertificeerde B Corps verdeeld over meer dan 130 industrieën in meer dan 44 landen met 1 gezamenlijk doel: handel gebruiken als een bron van voor goede. Bekende B Corps zijn onder meer Ben&Jerry’s, Etsy en Triodos Bank. B Corps worden gecertificeerd door de non-profit B Lab en moeten voldoen aan strenge standaarden op het gebied van sociale en ecologische impact, verantwoordelijkheid en transparantie. Het impact assessment dat B Lab heeft ontwikkeld om ondernemingen te certificeren, legitimeert de slogan “Using business as a force for good”.

Over de schrijver