Top 7 grappige tweets over de vleestaks

Marianne Thieme Vleestaks
Bron: Weblog Marianne Thieme

Twee biggetjes horen dat er plannen zijn voor een vleestaks. Zegt het ene tegen het andere: “Zo worden wij ook melkkoeien.” Deze grap hoorde ik vandaag bij Tijd voor Twee over het gesprek van de dag: de vleestaks. De Partij voor de Dieren wil voor vlees een BTW-tarief invoeren van 19% in plaats van 6%. Voor kiloknallers lijkt dat niet eens zo’n gek idee, maar voor biologisch vlees? Twitteraars maakten in elk geval gehakt van het voorstel.

Ik ben ‘voor’ een vleestaks. Varkens en kippen mogen best wat betalen voor hun kost en inwoning.
@patricktxt

Zo. Dierendag vandaag. Even de kat een vette muis voeren! Ik betaal de vleestax wel.
@JanKikkert

Je zal maar 200 kilo wegen …. #vleestaks
@robard65

Komt een tijger bij de antilope, wil ‘ie een hap nemen…. Komt Marianne Thieme langs met haar belastingenveloppe… #vleestaks
@RobinJan

Als het aan Marianne Thieme van de Partij voor de Dieren ligt, krijgt Nederland een ‘vleestaks’. *** de bewoners op de Wallen zijn in shock.
@silvanstoet

Vandaag een motie in de tweede kamer van de PvdD; minister de Jager moet zijn naam veranderen….
@SiwartSwart

Vleestaks, vettaks, suikertaks, eiwittaks, alcoholtaks, cannabistaks,muziektaks, bankentaks, kopieertaks, huisdiertaks, taksi ik ben weg….
@heijerhof

Over de schrijver

3 gedachten over “Top 7 grappige tweets over de vleestaks”

  1. Nouja het is natuurlijk wel heel makkelijk om dit plan af te schuiven, en ik als vegetariër heb het ook wel makkelijk als ik dit plan goedkeur, maar uiteindelijk moet er iets gedaan worden aan de levensomstandigheden van de dieren en dit lijkt me het meest voor de hand liggende, TENZIJ carnivoren bereid zijn te minderen met vlees eten… toch maar een centje d'r bij ?

  2. We betalen al tax en dan ook nog vlees tax….meat me at the end tax halte…. volgens mij betalen we al heel lang tax op tax optax.o p t a x oftwel IK WIL HET LOON VA N MARIAnNE TIMMER kan ik het ook betalen

Reacties zijn gesloten.